Püüan spoilimata ja ilma pikema jututa siis… Järjekord on suvaline.

“The Invisible Man” (2020). Sellest filmis ootasin ma rohkem. Mitte põnevuse, aga sisu osas. Põnevust oli, kuid tegemist siiski puhtalt meelelahutusliku trilleriga. Usun, et nii mõndagi võib film üllatada, kui te pole just varem näinud Kevin Baconi filmi “Hollow Man” (2000). Ei, see ei ole too vana film uues kuues, aga… Noh, kes näinud saab aru. Aa jaa, natuke viskab Predatorit ka sisse 😀

“The Platform” (2019). Vot see film oli isegi minu jaoks uudne. Tegemist küll hispaaniakeelse filmiga, aga ingliskeelsete subtiitritega kõlbas vaadata hästi. Kujutage ette, et on selline vangla, kus on mitusada korrust ja igal korrusel on vangis kaks inimest. Päevas üks kord käib ülevalt alla lift, mis peatub igal korrusel vaid mõned minutid. Selle lifti peal on söök. Esimesed korrused (loendamine algab ülevalt alla) saavad kahmata suhu kõike, aga mis jääb alumistele? Kusjuures üks hetk võid sa ärgata kõrgel korrusel ja oled esimeste hulgas, kes süüa saab. Mõne aja pärast võid aga ärgata kuskil all ja sinuni jõuavad vaid riismed, kui üldse midagi. Film on täis paralleele elust, aga isegi kui sa ei viitsi mõtiskleda ja süveneda, siis sobib niisama ka.

“Kodachrome” (2017). Sada korda olen mõelnud seda vaadata, sest on Telia videolevis tasuta filmide hulgas. Kõik sada korda olen üle lasknud. Ma ei tea, mis nüüd juhtus, aga mõtlesin, et okei, panen peale. Mulle väga meeldib Jason Sudeikis, ta on nii lamp ja samas andekas näitleja mu meelest. Ed Harris on muidugi klassika. Kui jama see film ikka olla saab? No ja vaatasin silmad punnis peas lõpuni, lõpus ulgusin endale kurku, et mitte silmi paiste ajada. See on vist ka põhjus, miks ma eelistan suvalisi trillereid, sest kellele krt meeldiks endale kurku nutta. Jah, tüüpiline isa ja poja suhe… Isa on ravimatult haige ja tahaks pojaga leppida. Poeg pole väga huvitatud. Siiski võtavad nad ette pika autotripi, et isa (kes on maailmas tuntud fotograaf) saaks viia isiklikult ühed oma vanad filmirullid ilmutusse, mis varsti igaveseks suletakse. Ei midagi hullupööra uut, samas väga terav dialoog, kõriauguni sarkasmi ja südantlõikavad situatsioonid.

“Vivarium” (2019). Okei, see on täiesti minu teema. 15 minutit vaadanud ja ma olin nii õhinas. Mul on lausa mingi seletamatu fetiš selliste trapped ja lost filmidega. Visuaalselt oli ka äge. Trailerit ma ei vaadanud, ärge teie ka vaadake. Ja ma isegi ei lugenud filmi kohta, nägin näitlejaid ja žanri liigitust ning see oli minu jaoks otsustav. Ärge nüüd Oscareid oodake, lihtsalt päris vahva ja omamoodi müsteerium-triller.

“The Hunt” (2020). Jälle väga minu maitse järgi meelelahutuslik triller – veidi kiiksuga, omamoodi, isegi veidi humoorikas. Hilary Swank selle filmi ühes rollis on üllatav valik, aga las ta siis olla. Ma ei oodanud sellest filmist suurt midagi ja seda rohkem üllatas.

“Richard Jewell” (2019). Tõestisündinud lugu. Sam Rockwelli pärast olin üldse nõus vaatama, aga ei pidanud pettuma ka filmis. Üks veidi kohtlane turvamees päästab juhuslikult sadu või isegi tuhandeid elusid avastades koti, milles on pomm. Paraku saab temast aga hoopis peamine kahtlusalune. Sam Rockwell mängib filmis tolle turvamehe advokaati. Filmis mängib ka Kathy Bates, kes näeb mu meelest suht samasugune välja nagu täpselt 30 aastat tagasi filmis “Misery”.

“Escape from Pretoria” (2020). Jah, mitte nii äge, nagu oli näiteks “Papillon” (2017), aga kohati närvesöövalt põnev ja tõsielul põhinev. Harry Potter mängib peaosa 😀 ja otsustab vanglas kongide jms võtmeid tegema hakata. Puust! Silma järgi n-ö kopeerima mingis puutöötunnis, et nende abil põgeneda. Päris originaalne 😀

Aa ja loomulikult “The Sinneri” kolmas hooaeg! Meeldis väga! Kes iganes see mulle kunagi Sinnerit soovitas, ole sa tänatud, sisustasid mul umbes 20 tundi mu elust 😀

Kõik filmid, välja arvatud “Kodachrome” ja “Vivarium” olen vaadanud koos kaaslasega ja talle on ka need täitsa sobinud 🙂 A seda teist on tal ka plaanis ikka vaadata, ma lihtsalt jõudsin ette. Kes mida koroonaajal vaadanud on ja mida soovitate? Ma muidugi rohkem asju vahtind, aga kõike ei jõuaks kirja panna ja ega igat filmi ei soovitaks ka.

(Päise foto: https://birthmoviesdeath.com)