Mis värk sellega on, et kui kuskil kollektiivis või miks mitte ka pereringis tuuakse lauale tort ja tähistajad võtavad esimesed ampsud, kõlab umbes midagi järgnevat.

Inimene nr 1: “Uuu, nii hea näeb välja!”

Inimene nr 2 maitseb ja üllatub: “Mmmm… väga hea ju!”

Inimene nr 3: “Mhmh, on jah!”

Jälle inimene nr 2: “Jaa, üldse EI OLE MAGUS!” (Öeldes seda, justkui pole magus = hea tort).

Jälle inimene nr 1: “Ei ole jah üldse magus, nii hea!”

Nagu laual on TORT! Kas tort ei peagi olema magus? Inimesed ostavad kreemi- või šokolaadi või misiganes TORDI ja hoiavad pöidlad pihus, et see jumala eest magus ei oleks? 😀 Õnnestunud tordivalik on siis, kui see pole magus? Mu meelest pole asi üldse selles, kas tort on magus või ei. Ka mittemagus asi võib olla tülgastava maitsega ja magus asi võib olla sama tülgastav. Aga kui magus asi on tehtud hästi, siis see on hea. Ja kui magus tort on tehtud hästi, siis see on hea. Ei?

Teine teema… Mis värk sellega on, et IGA JUMALA KEVAD, kui tulevad müüki esimesed ja teised maasikad (tavaliselt siis No Banana on esimene, kes neid müüma hakkab, veidi hiljem tulevad teised järgi), siis IGA JUMALA KORD on teatud (samad?) inimesed, kes tähtsa näoga dirigeerivad ja õpetavad, kuidas NEED maasikad ei ole üldse ÕIGE maasika maitsega. For gods sake, ma usun, et 98% Eesti inimestest teavad, kuidas maitsevad need “õiged” Eesti maasikad. (Ülejäänud 2% on sündinud maasikaallergiaga). Eestlane on maikuuks kannatanud juba 7 kuud igasugust läga, löga ja pimedust, las ta ostab selle ilusa punase kirka esimese maasika! Ka mango pole poes selle õige mango maitsega ja samuti ananass ning apelsin ja veel 229 asja. Ja Marokost pidid meieni jõudma mandariinid, mis on sealse kauba hulgast välja praagitud.

Ärge võtke kaasmaalaselt ära seda väikest rõõmu ja võimalust, mis tal esimeste välismaiste maasikatega sülle kukub. Esimesena süüakse ju ikka halvemad asjad ära ja paremad – need õiged Eesti maasikad – jäetakse hilisemaks 😉 NB: ei kehti veinide puhul 😀 Sel juhul soovitan alustada parimaga ja kui paar pudelit kamba peale hinge taga, siis võtke kehvemad veinikeldrist välja!

Päise foto: pixabay.com