Sõbranna rääkis hiljuti ühest tuttavast, kellel juhtub pidevalt olukordi, kus ta seisab sõna otseses mõttes silmitsi lindude p__arahega. Näiteks istub tüüp täiesti pahaaimamatult pargipingile ja järgmisel hetkel sajab talle taevast sülle 3 kilo lindude väljaheidet. Ta vaatab üles ja näeb pingi kohal puud, kus linnud teda õelalt vaatavad ja lausa naerda lagistavad, olles pikalt oodanud, et kedagi “tulistada”. Või siis jalutab too tüüp kuskil välismaal, naudib võõraid linnatänavaid, vaatab korra käekella, kas peaks äkki hotelli poole tagasi hakkama astuma… Ja järgmisel hetkel sajab 3 kilo lindude väljaheiteid ühe ropsuga tema käekellale, mis on piisavalt uhke, suur ja lame, et sellest vähemalt kilo pritsib talle näkku ja suurde hipsterihabemesse.

Linnukakast liigun sujuvalt autopesuteemadele, sest mu meelest on linnukaka autode suurim nuhtlus. Mäletan paari aasta tagust olukorda, kus läksin hommikul auto juurde, et tööle sõita, ja juhi kõrvalistme aken oli ÜLENI linnus___a täis. KOLME erinevat värvi väljaheiteid ja vaid ÜHEL aknal. Täpsuslaskurid! See oli nii jabur, et tookord tegin sellest isegi pilti, aga ma ei leia seda enam, muidu näitaks. Ma olen tegelenud nüüd juba mõnda aega ühe autodega seotud ettevõtte turundamisega sotsiaalmeedias, tänu millele on mul olnud võimalus korraldada erinevaid auhinnamänge ja loosimisi ning seeläbi küsida igasugu huvitavaid küsimusi. Mis mind ei ole üllatanud, on asjaolu, et ka enamiku teiste autoomanike jaoks on lindude märgistamine üks suurim peavalu. Mis mind on üllatanud, on see, et niiiiii paljud inimesed pesevad oma autot isegi MITU KORDA nädalas. Nagu väga paljud. Või siis vähemalt korra nädalas. Ma pesen oma autot (ärge nüüd minestage! päriselt!) maksimaalselt 3 korda aastas ja teen siis korraga nii sise- kui ka välipesu. Mu meelest pole midagi tülikamat, kui vabast ajast või tööajast sõita kuhugi järjekorda passima, et siis veel tunnike seal läheduses passida ja oodata, millal auto puhtaks pestakse.

Ma tean, et osad inimesed vaatavad mind nüüd, kui räpakolli, kellel ringi kõndides kärbseparv peakohal sumiseb, aga olgu nii. Kui tihti te autot pesete? Need, kes mitu korda nädalas, siis kas pesete ise kuskil hoovi peal või käite mingis mündipesulas? Autopesu on peale kõige muu ka suur raharöövel, ma ei raatsiks küll iga nädal poriprintsmete eemaldamise peale raha ja aega raisata.

Pesutihedus pesutiheduseks, aga KUI ma ka see max 3 korda aastas oma autot pesta lasen, siis nii seest kui ka väljast ja enam ei tuleks ma küll selle peale, et kuskile järjekorda passima minna. Broneerisin jälle sipsti kiirelt netist Upsteami.

Seekord võtsin ka kiirvaha. Kui pesuaeg kätte jõudis, olin tööl ja mõtlesin, et miks juba keegi helistanud ei ole ja kartsin, et jäädakse hiljaks ja sel juhul ei jõua nad tööpäeva lõpuks õigel ajal autot valmis. Läksin õue vaatama ja poiss juba toimetas mu auto kallal 🙂 Võtmeid mul sel hetkel kaasas ei olnud, aga sellest ei olnud midagi – kui nad auto sisemuseni jõudsid, tuli Upsteami poiss mu kontorisse võtmetele ise järele. Uskumatult mugav jälle.

Ma siiralt soovitan Upsteami liikuv autopesula endale kohale kutsuda ja nende autopesuteenust kasutada, sealjuures olen ma täiesti egoistlik – kuidagi ei tahaks, et nad klientide puudusel peaksid kunagi oma poe kinni panema. Ma ei kujuta ette, mis siis saab, ilmselt pesen 3 korra asemel siis vaid 1 kord aastas 😀

*Auto sai puhtaks koostöös Upsteamiga.