Meil on kodus, õigemini kogu kortermajas, juba aastaid selline kaua-võib-pealtnägija-kutsuge-K-komando-või-Cobra-või-ükskõik-aga-keegi olukord. Pikalt ei hakka seletema, aga probleem on selles, et meie elame viimasel korrusel ning ei saa magada, kuna katuse ventikad undavad. Kusjuures ma saan vabalt uinuda, kui keegi vaatab kõrval telekat või toimetab muude asjadega, aga see undamine on siuke salakaval heli, mis lihtsalt hakkab ajudele, kui seda tähele paned. Rõve heli, mille kohta ei saa esialgu aru, kas see on mu enda peas või päriselt ka. Fakt on, et see on päriselt ka.

Asi on aga selles, et kui neid ventikaid nö vähemaks keerata, siis alumiste korruste elanikel väidetavalt ei ole korteris õhku. Nii elamegi nokk kinni ja saba lahti situatsioonis, mida saaks lahendada ventikate vahetamistega kvaliteetsemate vastu, mis EI UNDAKS, aga… siin tekibki see kaua-võib olukord. Osad pole lihtsalt nõus. Milleks? Mis elate seal viimasel korrusel siis! Oma probleem! Ma võiks muidugi sama hästi vastu öelda, et oma probleem, et teil korteris õhku pole. Tehke aken lahti vms.

Eile seda muret siin omakeskis arutades hakkasin mõtlema, et mis inimesed need on, kellel kunagi õhku pole. Olete tähele pannud? Kuskil koosolekuruumis on koosolek ja keegi lihtsalt keset koosolekut peab akna lahti tegema, sest ÕHKU EI OLE. Lähed kuhugi koolitusele ja koolitajal on aken pärani lahti, sest ta juba teab, et ruumis tekib peagi olukord, kus EI OLE ÕHKU. Lähed kellelegi külla, istus elutoas ning alati on keegi, kes palub akent avada, sest ÕHKU EI OLE!

Ma ei saa sellest aru, ma ei tunne peaaegu kunagi mingit õhupuudust. Väga hästi tunnen, kui mingi pahnutt on üleval või kellegi jalad haisevad, see on hoopis teine asi. Loomulikult tahaks akna lahti teha, kui s*itahais üleval on, aga see õhku pole?

Ma ei saa päriselt väita, et ma üldse ei saa õhuasjast aru. Mul on olnud elus paar korda olukord, kus on tekkinud paanikahoog (ja ühel juhul ka minestus), sest ma ei saanud hingata. Üks kord juhtus see ÕUES :D, mis tähendab, et õhku ju tegelikult ikkagi oli, aga kuna olin ca 60 000 inimese keskel kontserdil, siis tekkis hoopis paanikahoog, mille tõttu tundsin õhupuudust. Teine olukord oli Vatikanis muuseumis, kus oli kokku pressitud miljon hiinlast ja teisi inimesi :D, ma pidin liikuma ühtses inimmassis ega saanud vabatahtlikult ei edasi ega tagasi, vost siis oli küll tunne, et appi õhk saab otsa. Aga need kaks juhtumit on mu arvates hoopis ekstreemsemad. Mida need inimesed, kellel igal võimalusel õhk otsa saab, veel sellistes oludes teeksid?

Teine grupp inimesi on need, kellel koguaeg “puhub peale”. Et teedki akna lahti ja alati on keegi, kes palub kinni panna, sest tal puhub peale. Ma ise olen PIGEM see, kellele peale puhul, kui see, kellel õhk otsa saab, aga samas pole ma kindlasti alati esimene, kes kaeblema hakkab. Muidugi tuleb tervist hoida, aga veits naljakas lihtsalt.

Kuidas teil, kas olete pigem see, kellel õhku pole, või see, kellele peale puhub?

Foto: pexels.com