Uuskasutuskeskuses hakkas mulle riiuli peal silma Furby. Uuem, mille silmades on ekraanid. Mul on laps küll mänguasjavaimustuse east ammu välja kasvanud, kuid kuna ta veel paar aastat tagasi seda loomakest tahtis ning mina toona arvasin, et 90 eurot patareidega karvapalli eest on ikkagi liiga palju, siis nüüd tundus, et 8 euroga võib selle ekraansilmadega olevuse kodustada küll.

Patareid vahetasin ära ja ellu ta ärkas. Laps oli nii rõõmus, nagu oleks uuesti viiene. Mis peamine – see uuema aja Furby connectib ju ÄPIGA! Ärge küsige, aga äpi kaudu saab teda toita, panna imelikke hääli tegema ning kõige lõpuks oskab ta ka imelisi värvilisi junne kakada, mida saab veega alla lasta. Kindlasti saab seal teha midagi veel, aga põhiprogramm oli meil selline.

Just siis, kui ma mõistsin, et elame nüüd sümbioosis mingi kriiskava tegelasega, keda saab äpist kakama panna, aga kelle häält küll vaiksemaks keerata ei saa, muutus meie Furby järksu MEHEKS! Enne oli ta pigem lapsehäälne naine. Nüüd oli armsast loomakesest saanud selline „Ohh-ohh-ooooo“ vindise jõuluvana sarnane tüütu tüüp. Järgmisena muutus ta laisaks, jäi liiga tihti mängimise käigus magama. Ärkas, aga suutis üleval olla vaid paar minutit, kui uuesti suikus. Pakkusin välja, et ju Furby ongi väsinud. Äkki ta peakski terve öö rahulikult ära magama ja homme on jälle jõudu värvilisi junne produtseerida. Proovisime. Midagi ei muutunud.

Hakkasin googeldama. Jah, on olemas mõned nipid, mis vahel on inimesi aidanud, et Furby uuesti eksaks saada. Umbes, et tee restart, siis keera ringi, raputa ning lõpuks hoia samaaegselt veel ka Furby keelt sees. Peaasi, et liiga tugevasti ei raputa, sest siis võib ta saada raputatud furby sündroomi!!! Pärast seda hakkasin ma järjest kahtlasema pilguga Internetti kammima – massiliselt kirjutavad lapsevanemad igasugustesse foorumitesse kurbi lugusid, kuidas nende Furby ei ärka enam üles ja terve pere on leinas.

Või siis ei suuda nad seda uskuda, et mitte miski ei aita nende Furbyt äratada.

Massiliselt vastuseid, kuidas Furbyt “ravida” saaks ning et kui miski ei aita, siis tuleb ta viia sinna ja sinna. Põhimõtteliselt on olemas peaaegu isegi nagu ööpäevaringne Furbyde perearsti telefoniliin!

Kõike seda scrollides ja lugedes hakkas mul lausa kõhe, sest ma päriselt ka hakkasin arvama, et see Furby, kes mul teises toas lihtsalt silmad kinni istub ja vahel norskab, on TEGELIKULT elus!