Reisilt tagasi ja esimene asi – sushi

Reisilt tagasi ja esimene asi – sushi

Nüüd on vist juba traditsiooniks saanud, et kui reisilt tulen ja lennuk kodumaal (päevaajal) maandub, siis esimene asi, mida ma teen, on sushi tellimine. Esiteks sushi on vaieldamatult mu lemmiksöök. Mitte jaapanlaste moodi toore kalaga, aga ikka maakate moodi – küpsetatud, juustune, soovitavalt kreveti või kaheksajalaga. Ma söön tegelikult kõiki teistsuguseid ka, va mingeid kana, peekoni ning sarnaseid “päris” liha omasid. Teiseks, sellist sushit pole nagu väga Itaalias või näiteks Aafrikas saada ja mul tekib paari nädalaga päris kriitiline sushinälg.

Eile ootasingi lindilt meie kohvreid ja hops-hops tegin telefoniga MyChefist sushitellimuse. See ei ole makstud reklaampostitus ning tegelikult ei taha ma üldse kirjutada MyChefist, sest ega nemad sushit EI TEE, seega neile see au ei kuulu. Tahtsin kirjutada sellisest sushikohast nagu Little Japan. Tellisin varem alati Sushi Plazast, aga pärast seda, kui nad kukeseenesushi menüüst ära kaotasid, pole ma nende “õuele” enam sattunud. Samas ei ole mul aimugi, milline see Little Japani sushikoht füüsiliselt välja näeb ja kus asub, aga seal tehakse minu täielikku lemmiksushit. See on sõltuvus! Ma ei tea, mis nad sinna sisse paevad. Hero? 😀 Mitte et ma teaks, kuidas hero üldse manustatakse…

Panen siia Little Japani kodulehelt (millele ma praegu esimest korda läksin) screenshoti, loodan, et nad ei pahanda.

Screen Shot 2018-07-06 at 09.26.08
Lemmik!

Mul sealt veel üks lemmik tegelikult, aga no ma armastan sealt suht kõike.

Screen Shot 2018-07-06 at 09.28.15
Teine lemmik. Siin on märgitud, et UUS, aga minu meelest on see neil küll juba ammu menüüs. Võibolla on mingi väike nüanss muutunud.

Muidugi pole need üldse PÄRIS SUSHID. Üks on mingi tempura ja teine… Mul pole aimugi ja absoluutselt ei huvita ka. Nende “sushide” nimi võiks olla vabalt ka JUNN ja ma väidaks uhkelt, et minu lemmiksöögid on junnid. Seega postituse pealkirjas manitud “sushi” on petlik ja siinkohal ma vabandan inimeste ees, kes lootsid siit PÄRIS sushi kohta midagi lugeda. Väike üleskutse ka – ärge hakake sealt nüüd kõik kaheksajalaga sushit tellima, sest kui need järsku peaksid otsa saama sealt, siis ma ei tea, mis ma teen.

Nii ma siis tellisin juba lennujaamas esimese asjana meile hiiglasliku portsu sushit, tulime koju, peagi juba oli tüüp ukse taga ja ulatas mulle tellitud varanduse. Lahmisime selle sisse nagu oleks viimnepäev käes ja heitsin pärast seda voodist taritud tekiga suure toa diivanile kerra. Uinusin silmapilkselt, sest lennurohtude mõju ei olnud veel kadunud. Õhtul sain ka kassid kaissu.

Mul pole see, et “reisimine on mõnus, aga oma kodu kõige parem”, mul on pigem see, et järgmine kord reisin lihtsalt oma tekkide ja padja ja voodi ja diivaniga 😀

406EB48C-E48E-43B4-A19E-C186957B9610
Kodus

Mis teie lemmiksushi on ja kust tellite? Kas olete pigem MyChefi või Wolti kasutaja? Või tellite otse sushikohast? Muide ma alles hiljuti avastasin, et otse sushikohast tellides on transport üldiselt tasuta, kui teatud summa piires tellid. Ma ei tea, miks me kõik siin neid vahendajaid kasutame ja neile peale maksame. Mugavus?

10 thoughts on “Reisilt tagasi ja esimene asi – sushi

  1. +1
   Gala sushi tõesti mõnus ja korra vedasime end kohale ka, päris naljakas koht, samas hea rahulik, kuna enamik nende tellimustest on kaasa ja asukoht ka siuke, kuhu palju inimesi ei satu.
   Sushi plazas on parimad tempurad. Ever. Aga olen sünnipäevadel käies saanud väga randomeid sushisid neilt.
   Olen wolti kasutaja, puhtalt mugavusest, aga see on suht kõva raharöövel ja viimasel ajal neil ooteajad ka megaaaa pikad. Nii et kui on ikka kodus kõht tühi, siis üldiselt loobun tellimise mõttest juba eos, nälg tuleb enne peale

 1. Kuna resideerun Tartus, tellin yoshisushist. Selline koht, kust saadki ainult kaasa osta, ilmselt seetõttu on hinnad ka odavamad. Kuigi ilmselt on tegemist Tartu odavaima sushikohaga (mis pole poeketi sushilett), on neil alati väga hea sushi. Okei, ühel korral olen saanud sushi, mille riis oli natuke vale tekstuuriga, pudenes kuidagi lihtsalt. Aga ma olen tellinud julgelt üle kümne korra ja eks kokal võib ka aeg-ajalt kehvem päev olla. 🙂 Pärast üht ebaõnnestunud korda mõtlesin, et kas tellida üldse veel, aga siis lõin käega, et kui ongi teisel korral ka natuke kehvem kogemus, siis lõpetan ära. Õnneks ei olnud.
  Kui käin väljas söömas, eelistan käia Tokyos, sest seal on ka juustused tempurad. Jah, pole kindlasti see “õige” sushi, aga maitseb vääääga hästi. 🙂

 2. Tokyo 55-s on väga maitsev sushi. Pole seni kordagi pettuma pidanud. Roheline Sakura, Shiitake maki ja Gurin Tempura lemmikud. Enne lõunat nüüd tekkis pöörane sushi-isu selle jutu peale 😀

 3. Ei ole vahet mis sushi ja kui tihti. Mida tihedamalt seda parem 😀
  Aga muidu sushiart Arsenalis või Gala. Ja kui värske maitsega see lõhe veel on :p

 4. Ma siiski olen paadunud Suhi Plaza fänn, sest neil on parim vegan menüü. Mõlemad vegan tempurad hullult sõltuvusttekitavad!

 5. Kui Sushi Top asus veel kesklinnas, siis oli see mu suur lemmik, aga peale kolimist Laki tänavale ma ei ole enam sealt võtnud, sest jääb kaugeks.
  http://www.sushitop.ee/
  Hetkel kõige tihedamini Tokyo 55.
  Aga ma võiks ka iga päev sushit süüa.

 6. Mulle meeldib Pärnus 2 Pulka küpsetatud sushid, küpsetatud lõhega maitses eile ülihästi. Enamasti kas helistan sinna ja lähen ise järgi või sööme kohapeal. Ja kuna meil siin toob toite koju Tellitoit.ee siis vahel lasen neil ka mõnest söögikohast miskit head koju tuua.

 7. Idas pole eriti valikuid kust tellida, aga Ocean sushi on täitsa hea 🙂 Üks mu kolleeg nimetas neid junne riisipallideks, tükk aega mõtlesime, millest ta räägib 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *