Itaalias jälle. Seekord Maggiore järve ääres :)

Itaalias jälle. Seekord Maggiore järve ääres :)

Kolmas õhtu Itaalias Maggiore järve ääres ja pidasin lõpuks vajalikuks läpaka kotist välja võtta…

Kuus ööd on meie peatumispaigaks Camping Residence Orchidea. Pärast seda liigume veidi teise kohta… Seekord ma ei võtnud meile mobile home‘i, vaid suure rõduterrassiga korteri siin samas kämpinguterritooriumil. Mobile home’id on Itaalias tegelikult päris suured – ca 35 m2 (on ka väiksemaid) + mõnus suur terrass, aga me oleme juba 2 aastat sarnases olnud. Esimene aasta Garda järve ääres ja teine aasta Toscanas. Seekord tahtsin suurt vannituba ja kõigile mõnusalt ruumi ning seda me saime.

Tähelepanu, tegemist on alkoholiga ja see kahjustab tervist, aga mulle tõesti meeldib reisil sihkohta jõudes külm prosecco vms avada. Kaevake mind kas või kohtusse! Lapsed ja noored, ärge järele tehke. Täiskasvanud – mõõdukalt!

ADE360DA-88C8-4315-BC24-48ADC5C9BA2F
Vaade meie teise korruse korteri rõdu-terrassilt. Tegelikult siit paistab ka Maggiore järv, aga jäi kuidagi pildist välja. (Nostalgiline nõukaaegne lauavakstu, aga kõik muu ei ole siin nostalgiliselt “lauavakstune”. Linoleum tuli ka meelde just!).

Ja nüüd… nüüd tuleb RÕÕMUS INIMENE! Siin ta on 😀

1FCF12B3-A464-4827-833C-A8D3567C94DC
“Tsing-tsinnng!” Ma ütlen töökaaslastele harva “tere”, pigem lehvitan ja ütlen just nii – “Tsing-tsinnng!”. Klientide ja partneritega suudan ka normaalne inimene olla 😀

Õhtune aeg ja tutvun territooriumiga:

9F2FFF75-7002-4A17-BE98-F176A1A0A57B
Õhtune jalutuskäik ja tutvumine territooriumiga. Väga romantiline on tegelikult see kämpaelu. Lugesin, et siia ei lasta 16-25 eluaastates inimesi üksi. Et siis läbu-ettevaatusabinõu?
459D9493-C851-4364-80D9-0FAC06ABC1F7
Naabrite eluolu

Itaaliasse jõudsime õhtul, võtsime lennujaamast rendiauto, sõitsime sihtkohta, käisime toidupoes, vaatasime siin niisama ringi, tegime süüa, katsime meie suurele rõdule laua, sõime ning nautisime päikseloojangut.

Eile oli meie esimene täispäev reisil ja sõitsime safariparki. Strateegiline käik – lastele kohe midagi ägedat, et nad vinguma ei hakkaks. Samas on meie “lapsed” nüüd juba 16a, 13a ja 9a, seega pole nagu päris sellised, et selili “pulka” viskaks ja täiest kõrist taevasse röögiks, kui midagi ei meeldi.

Ma olen tegelikult loomatsirkuste vastu (neid väldin täiesti) ja ma pole otseselt ka loomaaedade poolt (väga kahetised tunded!), aga safarile läksime ikkagi. See on sarnane loomaaiale, aga loomad olid “vabas looduses” (mis on muidugi naljanumber, aga ikkagi parem kui nõmedas neljakandilises puuris) ja inimesed sõitsid oma autoga mööda teed ning said loomi väga lähedalt vaadata.

C4648834-6E0B-40CD-9B8A-2C001455DC81

Mingid inimesed olid kehadega aknast väljas! Me lasime akent alla küll, et kiiresti pilti teha, aga samas olid loomad nii salakavalalt ka kuskil puu taga või võsas, et oleks võinud vabalt äkitselt külje pealt ligi hiilida ja miks mitte pea otsast hammustada. Samas ma usun, et nad on toidetud ja inimestega harjunud. Aga no ikkagi, ma oma last küll sealt poole kehaga välja ei lubaks, lõvi 4 meetrit eemal.

Mingid vanemat sorti atraktsioonid olid seal ka. Rahvast oli vähe ning ei mingit tunglemist.

86DC3FBF-F42B-419A-9450-9DA21EE30F79
Ma lihtsalt pidin sellest miljoni dollari naeratusest pildi tegema. Oleks see minu kala, ma googeldaks “breketid kaladele”.

Täna käisime Alpylandis. Ehk siis sõitsime autoga mägedesse kuhugi tippu ja siis lasime täiega sealt nagu bobisõit alla, kiirust sai ise reguleerida ja sama bobi tõi inimesed üles tagasi ka. Tegelt need on eraldiseisvad kaheinimese nö bobid, aga peale minnes olid “rongis”.

6D330BF9-D9BA-4EF6-9309-0062DB160D24
Lehvitajad +1 on meie tiim 😀 Ma läksin ka, aga eraldi, meid ei olnud paaris arv ja ma olin autsaider.

Homme on meil kavas ilmselt paadireis kuhugi saarele ja siis mingi päev tahaks teha ka zipline‘i – 120 km/h mägede vahel kõrgustes alla vuhiseda, nagu alloleval vasakul pildikesel. Ma tean, et ma never ei julge seda teha, aga praegu võin ju unistada, et teen ära! 😀

776A876F-0E39-4798-B9CB-8C251F9E802E
Zipline on ees. Paadiga saartele veel ees. Alpylandi laskumine tehtud!

Rohkem juttu ei olegi. Lihtsalt naudin sooja Itaaliat 🙂 Suhtleme, kui olen zipline‘il püksid täis teinud ja mul on, mida rääkida 😀

 

8 thoughts on “Itaalias jälle. Seekord Maggiore järve ääres :)

 1. Kõlab väga mõnusalt! 🙂

  Kas kassid omapäi kodus, kui te reisil (keegi käib toitmas jne) v viid hoidu kellegi juurde?

 2. Me tegime ka seda suvekelgu värki. Noh, ma olin ainuke, kes pidureid kasutas. Isegi mu kolmene andis mulle teada, et ma olen ikka lahjavõitu. Kui ta oma onuga anna tuli, siis ainult kisas “kiiiireeeeemiiiiiiniiiiiii”.

  Igasugused elamustegevused pole ilmselgelt mulle.. 😀

  1. Toidupoes on valik täpselt selline, et saad osta kalleid asju ja ka odavaid, lõppkokkuvõttes sama hinnatase, mis Eestis. Restoranides oleneb ikka väga asukohast. Täna just sõime oma pisikeses külakeses järve ääres ja resto arve neljale oli 118 EUR. Kõhud said täis, väga super oli kõik 🙂 Kindlasti saab odavamalt, aga saab ka kallimalt.

 3. Ma nüüd jõudsin lugemisega lähiajalukku 🙂 Toidupoes on nii, et piim on nõks kallim (sh jogurtid jne), liha palju kallim, veinid, mahlad jne odavamad kui Eestis.
  Kui tahad väljas odavalt süüa, siis söö pizzat või leia mingi kebabikoht aga muus osas on ikka restoranihinnad. Õnneks mu kodu ümbruses on toidud kehvad, nii et ei käigi väljas eriti söömas.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *