Loba

Loba

Sõitsin Sikupilli Prisma parklast välja ja – PLÕKS – mingi imelik raks esiklaasis. Kuidas parklast aegamisi teokiirusel välja sõites saab kellegi ratta alt mulle esiklaasi kivi lennata? Ilmselt sama seaduspärasuse järgi, kus mu maja ees parkiv auto mahakandmisele sõideti.

Täke ei olnud suur, mõra ka ei olnud, aga kohe meenusid sada erinevat tobeda häälega (raadio)reklaami “Garglass paigaldaaaaaaaaaab…” ja “Täke esiklaasis?!” … Inimestel võib neist reklaamidest igapäevaselt täiesti siiber olla, seda enam, et paljud reklaamid neid üldse ei puudutagi, kuniks siis üks päev… on sul täke esiklaasis. Täna käisin Smartservice’s, kus vaadati täke üle ja tunnistati nii väikseks, et selle parandamine ei annaks klaasile midagi juurde. Klaasi pinnast oli pisike killuke välja löödud ja see ei pidavat tõenäoliselt mõranema, aga kui tõesti juhtub, siis tulgu ma kohale.

Kulmudes käisin. (Issand, milline sujuv teemavahetus). Ütlesin seal lamades oma kulmutehnikule, et ma ei teagi, mis nüüd edaspidi saab, kuna ma üldse ei satu enam tema kanti, sest vahetasin töökohta ja hakkan nüüd Mustamäel pesitsema. Kulmutehnik teatas rõõmsalt, et väga hea, sest ta lähebki just Mustamäe tee salongi tööle alates maikuust. Ehk siis vahel veab ka mul, nii et ei pea mitte midagi tegema ega aju kasutama :D. Seoses uue töökoha ja vedamisega veel… Ma varem mõtlesin, et KUI ma peaks kunagi töökohta vahetama, siis tahaks töötada sellises piirkonnas, kus saaksin vahel Blissis lõunat käia söömas. Ja põmm – saab tehtud!

Tänase sooja ilma puhul ostsin koju potinartsissid. Seda teen ma küll iga kevad, kuigi ma suur kodukaunistaja ei ole ja mingi küünlajupi või uue padjakatte ostan heal juhul korra aastas. Meil on siin kõik kuidagi paigas ja pole üldse midagi vaja. Ma ei suuda ka kuidagi rõõmustada mingist uuest kahvlikomplektist. Aga viimasel ajal on mul suur soov potilillede keskel elada. Kaktuste, bambuste, palmide ja muude eksootiliste taimede keskel. Midagi sellist:

Screen Shot 2018-04-05 at 19.06.11
Screenshot Pinterestist

Aga miks ma siis nii ei ela? Sest mul on kassid! Ja kui ma peaksin valima kasside ja potitaimede vahel, siis halloo, KASSID! Kassid tunnevad meil lillede vastu suurt huvi ja tahavad neid närida. Ka siis, kui neile kassimuru ette panna. Põnev ju, mingit lehte nätsutada. Seepärast näevad näiteks ühe mu kaktuse lehed välja nagu vanaaegse ühistranspordi augustatud talongid. Seega pean ma oma mõningasi lilli kõrgele riiulisse toppima või uurima, mis on mürgine, mis mitte. Ma ei ole väga head lehte selle kohta leidnud, kui keegi teab, siis võiks linkida.

Kodus veedetud aja jooksul olen ma aru saanud, et ma olen ise ka nii kass. Okei, ma ei kraabi küll Karli kontoritoolist igapäevaselt vatti välja ega pissi liiva sisse, aga samas võin ma mitu kuud järjest lihtsalt kodus päevade kaupa magada, ilma et mul igav hakkaks. Mõnus. Friskin ronib mulle kaissu ja toetab oma pea minu peale ning ohkab nagu inimene.

Ühe potilille ma tegelikult täna siiski ostsin veel. Juba ammu olen seda tahtnud. Ficus Ginseng, aga seda vist nimetatakse ka Bonsai’ks, eks ma loen ta kohta peagi. Ta on nagu puu, no vaadake kui nunnu.

lill
Ostsin puu

Ma just mainisin, et kassid kisuvad Karli toolist vatti välja. See on ka ainuke pahandus, mida nad teevad. Muud mööblit pole nad puutunud ja kasutavad eeskujulikult kratsipuud. Täna oli lõpuks see päev, kui Karl oma lagunenud ja ära retsitud tooli välja vahetas. Nagu näha, siis Friskin pole huvitatud tooli minemaviskamisest ja meeleldi tahaks protestimärgiks end tooli külge aheldada. Kui ta kirjutada oskaks, teeks ta sildi “ÜLE MINU KASSILAIBA!”

30120361_1802663509765114_301696631_n
Vasakul täiesti ära retsitud tool, aga no istuda veel sai 😀

Kevade tulek on alati ääretult mõnus. Saab nagu karva vahetada – vanad paksud mantlid ja saapad ja kampsunid minema ning kevadised asjad asemele. Saab jälle tennistega käima hakata ja pintsakuid ja jakke kanda. Midagi sellist, see on ikka täiega minu masti stiil:

Screen Shot 2018-04-04 at 21.53.24
Screenshot Pinterestist
Screen Shot 2018-04-04 at 21.52.58
Screenshot Pinterestist

Ja valgust on niiiiii palju. Valgus on mulle eluks ikka tohutult vajalik! Maasikaid ostsin ka täna. Ma pole suur marjasõber, aga kevade märgiks sobivad hästi.

 

 

 

15 thoughts on “Loba

 1. Kui ma eelmine aasta kivi esiklaasi sain, siis kõlas ka kohe peas “Carglass parandaaaaab…” ehk reklaam toimib 😀

  1. Osad vist ikka närivad, sest mürgiste taimede kirjelduses on olemas ka mingid tunnusmärgid, mida kassil jälgida, kui on oht, et võis seda näksida. No igaljuhul see puu, mis ma ostsin, on kassidele mürgine ja ma juba nägin, et Friskin tegi seal kaks ampsu, seega on kaks varianti – kas ta on loll kass või tahtis enekat teha 😀 Taim on nüüd kõrgel kapi otsas!

  2. No meie kass maitseb absoluutselt kõike, nii et see ei ole mingi lohutus, et normaalne kass mürgist taime sisse ei söö. Meie oma närib sokke ja patsikumme ja klapikambrikaanetihendeid ka, rääkimata koju toodud taimedest, nii et tema mõistuse peale paraku lootma jääda ei saa. Looduses ta muidugi sureks välja, sest on liiga rumal ja maitseb kõike mida näeb, kuid minu jaoks ta on liiga armas ja ei kavatse tal niisama taimesöömise vabasurma minna, seega hoian kodu ohtlikest taimedest ja muust nii puhta kui võimalik.

 2. Meil toimus ka esiklaasil midagi müstilist. Ja siis tuli pragu, umbes nagu seal Jääaja multikas kunagi oli, see siis vaikselt arenes ja elas oma elu. Muidu oli täitsa nunnu. Aga siis mitu kuud hiljem ikka sai esiklaas ära vahetatud, õnneks see ju kindlustuse teema, nii et üsna valutu.

 3. Kassidele ohutu on aafrika kannike, kontrollitud – kass käib seda pidevalt söömas. Suurematest taimedest areca palm, kahjuks ei viitsi eestikeelset nime otsida. Samuti ponytail palm, mis pidavat üldse sukulent olema, täiesti lollikindel mitte ainult kasside suhtes, vaid elab vapralt edasi, kui ma ta täiesti ära unustan.

  1. Oo, aitäh, ma uurin neid.
   Areca palm on vist sama, mis mägipalm, see mul on kodus,aga tahaks suuremat.

 4. Kui meil siin autoraadiost tuleb väljamaakeelne “Carglass parandab…” reklaamlauluke, siis automaatselt tuleb peas eestikeelne kaasa. Nad on selle kollektiivse alateadvusse sahkerdamisega umbes 15 reklaami-oscarit ära teeninud.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *