Just siis, kui ma arvan, et mul on juba kõik õuduk-trillerid ära vaadatud ja mitte midagi enam ei leia, siis avastan ma täielikke pärle. Tahaks soovitada kahte megaägedat filmi. “Creep” (2014) ja “Creep 2” (2017). Ma iseloomustaks neid sõnadega: geniaalne, lihtne, omapärane, eriline, põnev, üllatav, naljakas, uudne, super, absurdne…

Mulle ei meeldi absoluutselt found footage filmid. Teate küll, need, mis oleks justkui käsikaameraga üles võetud. ALATI jõuavad sellised filmid punkti, kus joostakse selle käsikaameraga öösel metsas – pime, mitte midagi ei näe, mis filmis toimub. Kaamera hüppab, pilt lendab sinna-tänna. Täielik kräpp! Teine asi, mis mulle peale ei lähe, on komöödia ja triller (või horror) ühes filmis koos. “Creep” ja “Creep 2” on täpselt sellised filmid 😀 ja need filmid on fantastilised! Ainult, et neis võib lausa ära unustada, et filmid on nö käsikaameraga filmitud (see ei häiri absoluutselt, vaid see ongi filmi võlu) ning neis on sedavõrd sürre huumorikohti, mis teevad neid filmidest just NEED filmid.

Mõlemas mängib peaaosa Mark Duplass. See näitleja on lihtsalt geenius, tohutult andekas. Need kaks filmi on täielikud karakterifilmid, mis on suuresti üles ehitatud selle näitleja meisterlikkusele. Kohati oleks tegemist justkui ühemeheshow’ga, mis naelutab vaatama, on samas kriipi, ettearvamatu, naljakas…

content_Mark-Duplass1

Mark Duplass. Foto: austinway.com

Ma ei hakka ära rääkima sisu, aga natuke juhatan sisse. Esimeses osas palkab Marki tegelaskuju endale maamajja kaameramehe, kes teeks temast ühepäevase väikse dokumentaalfilmi, saadaks tema päeva ja tegemisi. Film oleks mõeldud tema sündivale pojale, keda Marki tegelane ise ei näe, kuna tal on ravimatu vähk. Kõik oleks justkui okei, aga see Marki tegelane (Josef) on VÄGA kummaline. VÄGA! KRIIPI! Samas midagi nagu hullu ta ka ei tee, et tunduks ohtlik, lihtsalt siuke friik. Aga tegelikult… No te  peate seda vaatama!!!

Teine osa on veel omanäolisem, täiesti teistmoodi jätk. Alles seal hakkad Marki tegelaskujule päriselt pihta saama. Teises osas kutsub see sama tüüp oma koju naise, kes jällegi teeks temast ühe päeva jooksul dokumantaalfilmi. Ainult et tüüp ütleb kohe alguses, et see film oleks temast – sarimõrvarist. Naine peab seda väljamõeldiseks, aga kuna ta igatseb endale ägedat videomaterjali, siis võtab töö vastu.

Vaadale ära ja andke teada, kuidas meeldis. Ma paar äeva hiljem ka ikka veel mõtlen nendele filmidele, kuidagi hinge läksid 😀

Päise foto: pexels.com