Täna algas talv. Natuke väsitav teadmine, sest mulle tundub, et see talv on meil juba pool aastat valitsenud. Ja täna lööb ta jalaga ukse lahti ja ütleb, et ma alles tulin. Ehk siis pool aastat veel.

Ma ei saa aru, kui keegi ütleb, et talle meeldib sügis. Ta peaks siis täpsustama, et misasi täpselt, sest sügis on tegelikult ju üks pikk periood, millest mingi 2 nädalat on vaid see ilus värviliste lehtede aeg. Sama hästi võiks see inimene öelda, et talle meeldib üks suur ja pikk p*sk. Ja paljudele meeldibki – nad saavad hakata küünlaid põletama, teed või kakaod jooma ning tundma tugevamalt kodusoojust, sest kontrast õue ja kodu vahel on hulga hoomatavam.

Mul juba eelmisel aastal läks sügise ja talve tulekuga leppimine lihtsamini kui eelmised aastad ning tundub, et ka seekord. Mitte et see 7 kuud mulle nii väga meeldiks, aga mingi leppimine on tekkinud. Ainuke asi, mis närvi najab, on see, kui klaasipesuvedelik keset sõitu otsa saab. Muus osas nagu ükskõik.

D-vitamiini võtan alates sellest, kui sügis algas. Mingit vahet ma aga ei tähelda.

Talvine/varakevadene reis on planeerimata. Eelmine aasta tegin talvel sellise pulli, et võtsin puhkuse ja ei läinud mitte kuhugi. Olin kodus. Imelik oli, aga hea. Mitte midagi polnud teha, surin igavusse ja see oli nii põnev ja mõnus. Äkki peaks seekord ka nii tegema…

Sain hiljuti kätte Hendrik Relve raamatu “Kiviaja puudutus. Reis haruldase loodusrahva juurde”. Olen sellest praegu natuke alla 100 lehekülje lugenud. Ma olen lihtsalt nii vaimustatud – see džunglielu paelub mind järjest enam. Sellest lugemine, kuidas need inimesed elavad ja hakkama saavad, on nagu aju puhastamine meie asjademaailmast. Kuskil on veel tarbimisühiskonnast rikkumata inimesi. TÄIESTI rikkumata! Ja mulle meeldivad sürrid asjad. Kas te teadsite, et Uus-Guineas on olemas selline haigus, mille haigestumisel inimene kaotab järk-järgult oma keha üle kontrolli ja naerab end surnuks? Jepp. Kuru. See on tolle haiguse nimi. Ravi sellele ei ole. Naljaninad sotsiaalmeedias kahtlustavad, et ka Hillary Clintonil on see 😀