Ma olen enne ka kuulnud, et räägitakse, et ega seal Sansibaril suurt midagi teha ei ole.  Tegelikult oleneb kõik sellest, mida sa ise fännad ja mis su reisieesmärk on. Ma fännan soojust, troopilist loodust, eksootikat, laguunsinist vett… Ja seda kõike siin on! Ning pea iga päev oleme midagi teinud.

Meie paadireisist jagasin pilte eelmises postituses. See oli lihtsalt väga vinge elamus! Päev pärast seda läksime Jozani metsa. See on ainuke national park siin saarel ja see oli väga kift.

Esimene pool tuurist oli metsas, mis on täis ahve (Red Colobus Monkey), uitamine. Mulle ei meeldi loomaaiad ega loomade showd, aga vabas looduses loomi näha midagi väga erilist. Ja neid ahve oli PALJU. Hea, et mõni pähe ei kukkunud.

Reeglid olid lihtsad. 1) Ahvi ei tohi katsuda. 2) Ahviga ei tasu silmsidet luua. 3) Kui ahv sulle lähenema hakkab, siis hoia distantsi. Umbes samad reeglid kehtivad kaupmeestega :D, keda on siin õnneks väga vähe.

IMG_6488

Ma Jozani metsas

LRG_DSC06106

Red Colobus Monkey

LRG_DSC06157

Red Colobus Monkey

Teine osa oli justkui rabamatk. Soo peale oli ehitatud laudistee. Ja terve see soo oli süsimust ja mingid väiksed müstilised juurikad (nagu pokumaa) turritasid igalt poolt soost välja. Terve see soo pind oli täis krabisid, kes midagi toimetasid või lihtsalt vahtisid. Väga müstiline koht.

LRG_DSC06239

Krabid

IMG_6439

Karl taamal

 

IMG_6485

IMG_6425Päev pärast Jozani metsa läksime SUP tuurile mangrove puude (ma ei tea, kuidas need eesti keeles on) vahele. Suppisime tegelikult ikkagi nagu ookeani vees, aga kõik kaldad ei ole liivarannad, seal kasvasid hoopis need mangrove  puud ning nende puude vahel heljus helesinine soe laguun, mis lookles nagu jõgi. Seal me sõitsimegi. Ma polegi vist oma elus midagi nii ilusat näinud. Kui mu laps välja arvata 🙂 Sealt edasi sõitsime ka ookeani poole, natuke viskas laineid, äge oli. Vaatasin mitu korda selja taha seda mangrove puudega kallast ja ma ei tee nalja, see oli nii ilus kõik, et mul tulid pisarad silma! Vot nii paju fännan ma sellist loodust!

IMG_6553

Meie SUP matk sisaldas nii püsti lainetust trotsides, aga ka lebodes kulgedes ja ka lihtsalt puude vahel neljudes ja ümbrust naudeldes. Kõike sai! Pärast sõime puuvilju ja jõime vett, sest sest see kõik võttis lõpuks päris võhmale.

DCIM100GOPRO

Kaamera silm on vesine ja pildid udused kahjuks 🙁

Ülejäänud aja oleme lihtsalt tsillinud. Siin on väga vähe turiste, hotellid ranna ääres on tillukesed ja rannas on nii vähe inimesi, et oleme nagu üksikul saarel, selle vahega ainult, et rannas on ümberringi ka restoranid ja baarid ning tahad, istud maha ja naudid vaadet ja toitu ja cocat või veini või misiganes. Külakeses liikusime ka ringi. Keegi ei ahistanud ja igal pool on nö päris Aafrika elu, valgeid inimesi väga vähe. Turistidele pole isegi poode ja jumala eest, ma ei tunne nendest üldse puudust. Seda ei saanud Karli kohta öelda, sest ta lõhkus kogemata oma päikseprillid. Täna rannas jalutades nägime ÜHTE putkat, mis nägi poe moodi välja. Poe ees istus tüüp. Jambo! Astusime ligi. Karl küsis, kas tüüp päikseprille müüb. Tüüp ütles, et kahjuks mitte. Mõtles kaks sekundit, võttis oma peast prillid ja pakkus neid. Viie doltsiga olid Karlil uued prillid ja täpselt sama stiil nagu ta muidu kannab.

IMG_6546Kui me Dominikaanis käisime, siis seal oli suuuuur hotell, lõbustused ja rand kõriauguni melu ja rahvast täis. Aga seda puhkust siin naudin ma rohkem. Siin on ainult ookeani hääl ja kuskilt baarist tulevad vahel mõned rütmid, mõned surfarid lendavad tuulelohedega ringi…

IMG_6572

Tänane hommik. Eesti Naine

IMG_6537Ei saa elukese üle kurta! Välja arvatud see: IMG_6603

Homme sõidame saare põhjatippu Nungwisse.