Jozani Forest ja SUP

Jozani Forest ja SUP

Ma olen enne ka kuulnud, et räägitakse, et ega seal Sansibaril suurt midagi teha ei ole.  Tegelikult oleneb kõik sellest, mida sa ise fännad ja mis su reisieesmärk on. Ma fännan soojust, troopilist loodust, eksootikat, laguunsinist vett… Ja seda kõike siin on! Ning pea iga päev oleme midagi teinud.

Meie paadireisist jagasin pilte eelmises postituses. See oli lihtsalt väga vinge elamus! Päev pärast seda läksime Jozani metsa. See on ainuke national park siin saarel ja see oli väga kift.

Esimene pool tuurist oli metsas, mis on täis ahve (Red Colobus Monkey), uitamine. Mulle ei meeldi loomaaiad ega loomade showd, aga vabas looduses loomi näha midagi väga erilist. Ja neid ahve oli PALJU. Hea, et mõni pähe ei kukkunud.

Reeglid olid lihtsad. 1) Ahvi ei tohi katsuda. 2) Ahviga ei tasu silmsidet luua. 3) Kui ahv sulle lähenema hakkab, siis hoia distantsi. Umbes samad reeglid kehtivad kaupmeestega :D, keda on siin õnneks väga vähe.

IMG_6488
Ma Jozani metsas
LRG_DSC06106
Red Colobus Monkey
LRG_DSC06157
Red Colobus Monkey

Teine osa oli justkui rabamatk. Soo peale oli ehitatud laudistee. Ja terve see soo oli süsimust ja mingid väiksed müstilised juurikad (nagu pokumaa) turritasid igalt poolt soost välja. Terve see soo pind oli täis krabisid, kes midagi toimetasid või lihtsalt vahtisid. Väga müstiline koht.

LRG_DSC06239
Krabid
IMG_6439
Karl taamal

 

IMG_6485

IMG_6425Päev pärast Jozani metsa läksime SUP tuurile mangrove puude (ma ei tea, kuidas need eesti keeles on) vahele. Suppisime tegelikult ikkagi nagu ookeani vees, aga kõik kaldad ei ole liivarannad, seal kasvasid hoopis need mangrove  puud ning nende puude vahel heljus helesinine soe laguun, mis lookles nagu jõgi. Seal me sõitsimegi. Ma polegi vist oma elus midagi nii ilusat näinud. Kui mu laps välja arvata 🙂 Sealt edasi sõitsime ka ookeani poole, natuke viskas laineid, äge oli. Vaatasin mitu korda selja taha seda mangrove puudega kallast ja ma ei tee nalja, see oli nii ilus kõik, et mul tulid pisarad silma! Vot nii paju fännan ma sellist loodust!

IMG_6553
Meie SUP matk sisaldas nii püsti lainetust trotsides, aga ka lebodes kulgedes ja ka lihtsalt puude vahel neljudes ja ümbrust naudeldes. Kõike sai! Pärast sõime puuvilju ja jõime vett, sest sest see kõik võttis lõpuks päris võhmale.
DCIM100GOPRO
Kaamera silm on vesine ja pildid udused kahjuks 🙁

Ülejäänud aja oleme lihtsalt tsillinud. Siin on väga vähe turiste, hotellid ranna ääres on tillukesed ja rannas on nii vähe inimesi, et oleme nagu üksikul saarel, selle vahega ainult, et rannas on ümberringi ka restoranid ja baarid ning tahad, istud maha ja naudid vaadet ja toitu ja cocat või veini või misiganes. Külakeses liikusime ka ringi. Keegi ei ahistanud ja igal pool on nö päris Aafrika elu, valgeid inimesi väga vähe. Turistidele pole isegi poode ja jumala eest, ma ei tunne nendest üldse puudust. Seda ei saanud Karli kohta öelda, sest ta lõhkus kogemata oma päikseprillid. Täna rannas jalutades nägime ÜHTE putkat, mis nägi poe moodi välja. Poe ees istus tüüp. Jambo! Astusime ligi. Karl küsis, kas tüüp päikseprille müüb. Tüüp ütles, et kahjuks mitte. Mõtles kaks sekundit, võttis oma peast prillid ja pakkus neid. Viie doltsiga olid Karlil uued prillid ja täpselt sama stiil nagu ta muidu kannab.

IMG_6546Kui me Dominikaanis käisime, siis seal oli suuuuur hotell, lõbustused ja rand kõriauguni melu ja rahvast täis. Aga seda puhkust siin naudin ma rohkem. Siin on ainult ookeani hääl ja kuskilt baarist tulevad vahel mõned rütmid, mõned surfarid lendavad tuulelohedega ringi…

IMG_6572
Tänane hommik. Eesti Naine

IMG_6537Ei saa elukese üle kurta! Välja arvatud see: IMG_6603

Homme sõidame saare põhjatippu Nungwisse.

 

12 thoughts on “Jozani Forest ja SUP

 1. Eesti keeles on mangroovid ☺️ Floridas on hästi palju neid näiteks.
  Kas Sansibaril malaariat ka on? Ei viitsi googeldada, Sa kindlasti tead😊
  See on mõnus, et turistide horde pole! Ise nädala pärast Goasse.

  1. Head reisi Sullegi siis!
   Isegi kuskilt vist nagu lugesin, et võib malaariat saada küll, aga no samas nii Peruus oli see oht vist ikka suurem, siis sõime reisi ajal tablette, aga see oli nii hull keemia, et ma oleks mitu korda peaaegu oksele hakanud pärast tableti võtmist ja süda niimoodi tagus. Muud vaktsiinid meil Peruu ajast tehtud (kollapalavik jne).

    1. Meilt (ja tervelt lennukilt) ei küsinud mitte keegi vaktsineerimispassi. Mul oli aga igaks juhuks kaasas, sest Peruusse minnes olid meil vajalikud vaktsiinid tehtud. Põhiline vist ongi kollapalaviku vaktsiin, mida soovitatakse. Kas nö ametlikult nõutakse, ma ei tea.

   1. Kunagi ahvatles ja meeletult ikka, kuid nüüd ma ütleks, et ma pigem kardan seda ja seetõttu ei ahvatlegi vist. See terroristide oht, mul sada hirmu seoses sellega, et lennuk kukub alla või lennujaam lastakse õhku jne jne.

    Kõigele lisaks olen ma meeletu koduarmastaja. Võibolla kunagi tüdinen kodust ära ja siis hakkab ahvatlema. Praegu nagu ei tunne, et kopp veel ees oleks, niigi vähe saab kodus olla. Kodu ahvatleb 😀 😀

    1. Ma olen meeletu kartja, lendan ju rohtude abil koomas põhimõtteliselt 😀 Terroriste ja maavärinaid ja kõike kardan, aga… ikka käin 🙂 Kodus meeldib ka 🙂

 2. Su reisipostitused on nii mõnusad! Pean tunnistama, et pole su püsilugeja, aga reisiposte loen hea meelega. Ilusat puhkust!

  1. Aitäh, kuigi ma seekord pole väga midagi kirjutatudki, Peruuga oli palju rohkem öelda ja rääkida. Erinevad reisid, sellest vist asi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *