Kuidas saada aru, et sa teed õiget asja?

Kuidas saada aru, et sa teed õiget asja?

Vist “Terevisioonis” oli mõni aeg tagasi mingi Eesti tuntud youtuber intekat andmas. Täna kuulsin teda rääkimas raadios, kui tööle sõitsin. Youtube’s ei ole ma teda kunagi näinud. Rääkis täpselt sama juttu nagu lindi pealt. Ilmselt küsitakse palju samu küsimusi, ja nüüd, kui ta seda sama asja juba teist korda rääkis, jäin mõtlema…

Ta seletas, et kui ta youtuberina alustas, siis oli see Eestis uus asi ja ta surfas/ratsutas/lendas/sõudis (ma ei mäleta, mida ta täpselt tegi) sellel uudsuse ja positiivsuse laineharjal. Mingi hetk aga tulid HEITERID! Ja kui heiterid tulid, siis hakkasid nad kirjutama talle kommentaarideks igasugu roppusi. Ikka lausroppusi!

Ja vot SIIS… sai see youtuber aru, et TA TEEB ÕIGET ASJA! Nii ta ütles.

Mingid heiterid tulevad ja hakkavad su video all ropendama ja selle järgi saab inimene ära tunda, et ta teeb õiget asja?!

Kas keegi seletaks mulle selle lahti palun? 🙂

Foto: pexels.com

 

 

10 thoughts on “Kuidas saada aru, et sa teed õiget asja?

 1. Kui keegi sind ei heidi, siis sa ei tee midagi mõjusat või huvitavat või arvestatavat ja seega sa teed midagi mõttetut ja mõttetu asi ei saa olla õige asi? Seega kui heiditakse, ju oled ikka midagi teinud. Midagi on suurema tõenäosusega õige asi kui mittemidagi.

  Noor inimene. Vast tsiteeris kedagi.

  1. Selle võimaliku loogika peale ma suutsin tulla küll. Aga ma ei saa selle loogikaga kuidagi ise nõustuda. Üldse ei kommenteeri seda, kas see kutt teeb midagi õigesti või valesti või mõttetut või mõttekat, ma ei tea teda üldse, lihtsalt loogikaga ma pole nõus. Noor küll, aga päris laps ta ka ju pole…

   1. Mis vanuses hakkavad inimesed hästi löövalt kõlavate sõnade tagant loogikat otsima ja neid enne järeleahvimist läbi mõtlema? Eriti, kui need võimaldavad end paremini tunda.

 2. Marttist räägid vist. Aga eks ammusest ajast on ju levinud sellised äraspidisena tunduva loogikaga arusaamad nagu “ega ma nii vilets mees ka pole, et mul vaenlasi ei oleks”.

 3. tead, praegu on selline aeg, et mulle tundub, et mingi kriitiline inimhulk on kas läinud lolliks või seda kogu aeg olnud, aga enam ei viitsi seda varjata. ikka täiesti selliseid ämbreid tuleb ridamisi vasakult ja paremalt, et keeruline on järge pidada.

 4. Heiter pole just õige sõna (või üleüldse… sõna), aga laiemas mõttes isegi saan sellele loogikale pihta. Siiagi blogisse on lugejaskonna kasvamisega ja arvamusblogide populaarsusega
  tekkinud palju rohkem neid, kes nõustuvad/ei nõustu/vaidlevad/kaagutavad (kui veab, siis isegi argumenteerivad huvitavalt) ja mulle tundub see pigem positiivne märk sellest, et sa ei lähe ainult vooluga kaasa, aga teed midagi huvitavat, mis teistele ühel või teisel viisil korda läheb. Reaktsioon (isegi halb) on hea, aga heiterite enda evolutsioon on muidugi eraldi teema.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *