Sain hiljuti kingiks kingitus.ee kinkekaardi, sellise, kust võin ise valida, mida teha ja kuhu minna tahan. Kui jätta välja igasugused ehitistel ronimised, turnimised, pangalt kukkumised ja lennukilt hüppamised, mis minu jaoks ei võrdu ekstreemse eneseületuse vaid närvivapustusega, siis seal valikus on tegelikult palju muud, mis tihti jäävad selle taha, et “ahh, pole aega”. Näiteks jäi mulle silma Veiniakadeemia korraldatav Hariv veinikursus kahele ja mõni näohooldus või massaaž. Pimeõhtusööki tahaks ka tegelikult proovida, aga kuna ma looma- ja linnuliha ei söö, siis ei saa ma sellisest asjast vist päris hästi osa võtta.

Lõpuks läksin kõige lollikindlamat teed ja valisin tavalise restoranikülastuse, sest veinikoolitustel on kindlad toimumisajad ning sõbranna graafik ka päris tihe, ning aegade klapitamise asemel läksime lihtsalt restorani Krua taipärast toitu sööma.

Huvitav asi nende restoraniskäikudega… Kuigi Kruas ei võtnud keegi meil sisenedes jakki ära ning toidukoht asub vanalinna tagasihoidlikut sorti keldrikorrusel, siis sellised asjad ei olegi nii olulised, kui TOIT ON HEA! Ja toit oli hea! Sõime mingit extra wok’i (riis, juurviljad, hiidkrevetid ja tom yum kaste) ja juurviljakarrit. Järgmine päev tellisin samast restoranist koju veel sama vokki, lisaks riisinuudlirooga ning magusat kana (ise ei söönud seda).

Krua hinnad ei ole ülemäära kõrged, küll aga on need kõrgemad kui tavalistel kiirtoidu “hiinakatel”. Ja pärast toitude proovimist sain ma ka kohe aru miks – need riisi ja nuudliroad ei maitse üldse nii nagu need tüüpilised “hiinakad”, kus nuudlid rasvast nõretavad ja tegelikult väga polegi vahet, kust sa neid tellid, sest kõik on sama maitsega. Krua omad tundusid vürtsised ja maitsekad, nagu PÄRIS toit. Ja kuigi mulle näiteks väga meeldib TOA toidukoha interjöör ja maja, siis ma valin iga kell tagasihoidlikuma koha, kus tõesti on hea toit, kui selle uhke ja ilusa TOA, mis minu meelest (isiklik avamus!) ei oska üldse süüa teha, rääkimata Aasia köögist. Pärast lugesin Facebooki arvustusi ja tundub, et Krua vist ongi kõige autentsem Tai köök meil siin Tallinnas.

*

PS: Postitus sündis koostöös kingitus.ee‘ga. Mingeid tingimusi ette ei antud – kirjuta, mida tahad. Kirjutasin. Kruad soovitan ja olen nüüdseks sealt toitu ka koju tellinud ja tellin edaspidi ka 🙂 Ja kui keegi sõber tahab mulle kingitus.ee veinikoolitust või minupärast kas või õlimaali kursust 😀 sünnipäevaks kinkida, siis kätt ette ei pane. Autodest ja relvadest ma nii palju ei hooli! 😀

Screen Shot 2017-09-17 at 19.22.13