Mul on jäänud Märt Sultsi varjatud valimistereklaam* ehk Linnahalli “õilis ilusaks tegemine” kripeldama.

Sults saab linnalt loa Linnahall grafitiga katta. Muinsuskaitseamet luba ei anna. Sults laseb Linnahalli ikka üle värvida, olles ilmselt absoluutselt teadlik sellest meediakajastusest, mis järgneb, ning ka sellest, et tal kästakse see maha pesta. Ta tõenäoliselt loodab mingeid selliseid reaktsioone:

„K*radi Muinsuskaitse, kus nad siis olid, kui Linnahalli seinad olid kritseldatud suguelundeid täis? Miks siis midagi ei tehtud?“

„K*rat, see Linnahall ja ümbrus on täielik peldik olnud, Sults on tegija, et Muinsuskaitset eiras!“

„Igaljuhul näeb nüüd parem välja kui enne!“

„Niikuinii pidi lammutustööde käigus see sein maha võetama, milles nüüd probleem on? Enne oli see sein ju veel hullem?“

„Suva see kunst, aga see on nüüd küll nõme, et ükspäev värvime ja teine päev peseme, mis mulje see inimestele, sh turistidele jätab?!“

„Sultsil on munad!“

“Muinsuskaitseametis töötavad tr*pid!”

Meediakajastus enne valimisi to the max! Kes enne veel juhuslikult kivi all elas ja ei teadnud, kes on Märts Sults, siis nüüd teavad kõik. Ja ka kõik sellised ülal välja toodud reaktsioonid tulid ära. Sults on tegija!

Jättes kõrvale igasuguse ilu/või koleduse, kunsti/või maitsetuse, mahapesemise narruse, Muisuskaitseameti varasemase tegevuse/tegevusetuse ja kõik muud asjaolud, mis puudutavad Linnahalli ennast, siis… Linn eraldas Sultsile 15 000 eurot linnaraha, mille Sults ära kulutas TEADES (või vähemalt teadlikult riskides sellega), et Muinsuskaitseamet ei andnud luba ja ta peab oma tellitud töö maha pesema – selline 15 000 eurone K-kohukese stiilis aktsioon ja enesereklaam lihtsalt ei ole normaalne. Ei ole aktsepteeritav.

Suva need turistid, kes ükspäev nägid meid värvimas ja teine päev pesemas, aga mis signaali me ühiskonnale ja poliitikutele anname, kui lubaksime Sultsil see grafiti alles jätta? Tõega!

*Tegemist on minu isikliku arvamusega, mis paraku kattub imselt nii mõnegi teise mõttekaaslase omaga.

PS: Foto pixabay.com