Sekka ka mõni naiselik teema. Ei ole sponsoreeritud postitus 🙂 Mõni aeg tagasi kirjutasin, et vanus vist nõuab, et hakkaksin regulaarselt kosmeetiku jures käima.

Seoses aastatega, mis järjest õlule langevad, ei ole praegune olukord veel kortsupaanika, küll aga on mu nahk muutunud poorsemaks kui varem. Kahju kohe, et just siis 30ndates, kui aju saavutab sellise mõnusa eneseteadliku oleku (aga mitte veel sellise ülbe ma-tean-kõigest-kõige-paremini nagu 40ndates tihti juhtub), hakkab välimus näitama esimesi kulumise märke.

Vaja oleks vist kosmeetikut külastama hakata. Sellist, kes poore päriselt ka tühjendab, mitte tädi, kes kolme näpuga kortsusid silub kandes peale kõigepealt puhastava wunderamaski, siis sügavpuhastava wundermaski, siis kooriva wundermaski, siis pinguldava wundermaski ja lõpuks rahustava wundermaski ning kõige lõpuks samas järjekorras kõik samade omadustega wunderkreemid. Lahkud – poorid kreeme täis. Rahakott ca 50 euro võrra tühjem.

Seal sain ma postituse alla päris palju soovitusi ja kontakte ning hiljuti võtsingi nimekirja ette ja kukkusin googeldama. Valik langes Sikupilli keskuses asuvale Hairlook salongile. Suuresti seepärast, et see asub mu koduteel ja seal saab teha online broneeringut. Ma vihkan sellist helistamist, kus mina palun mingit aega, aga samas ei sobi mulle jälle see või too päev või see või too kellaaeg, ning siis tädi teisel pool otsas lappab oma kaustikut ja kolm tundi hiljem üritame ikka leida ühtivat aega.

Üks kommenteerija soovitas sealt Evelini:

Mina käin ka Hairlookis Evelin Lillemägi juures ja ta on mu näonahaga imesid teinud. Lähenemine on tõesti väga personaale ja kosmeetikud oma ala professionaalid, kes oskavad soovitada just sulle sobivat hooldust. Mind on aastaid vaevanud hirmus kuiv nahk ja hoolimata pidevast niisutamisest ei leidnud kuidagi seda õiget tasakaalu. Tänu Evelinile käin nüüd ringi särava nahaga:) Ja tema enda nägu on muidugi musternäidis, seetõttu tekkis koheselt ka usaldus tema soovituste osas.

Ja peagi astusingi tema uksest sisse. Evelin olin tõesti professionaalne. Ei ajanud mingit suvalist familiaarset juttu, vaid seletas, mis ta teeb ning rääkisime näonahast. Kui ta küsis, kuidas ma oma näonahka hooldan, ei tundnud ma mingit vajadust jama ajada, vaid ütlesin otse välja, et vahel lähen ka meigiga magama. “Kas seepärast, et saad seda endale lubada?”. Ja tõsi ta on – ma saan seda endale tõesti lubada, sest ma ei ärka seepeale hommikuti nägu punne täis. Mul on normaalne nahk, hommikuti panen näokreemi pärast dušiallkäiku ja vahel harva teen mudamaski. Aga tunnen, et aastad tikuvad peale ja…

Evelin ütles kohe, et ega tema kosmeetikuna väga suurt midagi ära teha ei saa, aga regulaarselt käies saab ta nahale toonust anda. Ta ütles, et ta pigistab ja retsib nahka nii palju kui vaja ja nii vähe kui võimalik. Ma ise mõtlen, et ta tegelikult oleks võinud ikka rohkem retsida. Mul ei ole üles paistetanud punne, kuid see ei tähenda, et poore pole. Kosmeetik aga seletas, et poorides olev rasu on tegelikult (räägime siis normaalsest nahast) parim näokreem. Võibolla siis tõesti pole mõtet oma näost loomulikku niiskust välja pigistama…

Mõnus oli. Samal ajal, kui mingi mask mul näos tööd tegi, ei läinud Evelin minema, vaid selleks ajaks oli ette nähtud kaela-, pea- ja kätemassaaž. Väga tõhus pärast pikka tööpäeva. Lõpuks ka näomassaaž. See kõik peakski naha toonust tõstma.

Kartsin, et pärast olen näost nagu pidalitõbine, aga polnud hullu midagi, ning nüüd, paar päeva hiljem on nägu klaarim küll. Kindlasti lähen veel ja äkki proovin järgmine kord seda palju kiidetud ultrahelihooldust.

Kas hooldate regulaarselt oma näonahka? Ja kui saladus pole, kui vanad olete? 😛

PS: Foto pixabay.com