Basseinis heljudes ja teisi vaadeldes tuleb pähe igasugu mõtteid. Näiteks vaatan, et väga pisikesed lapsed sulistavad basseinis ilma basseinimähkudeta. Nüüd on kaks varanti, kas lapsed on tõesti juba nii varakult õpetatud potil käima või kusevad nad lihtsalt käte plärtsudes vanemate käte vahel basseini…

Tätokad. Paljaste kehade peal hakkavad silma. Ma pole eriline tätokafänn, aga natuke naljakas on mõelda, kuidas normaalsele (defineeri normaalne eks!) mehele võiks meeldida terve selja ulatuses hunt, kes tema selja nahast end välja rebib, verine ja kuri. Paljud keskealised või vanemad on oma tätokad ammu teinud, see tähendab, et nende tehnika ja välimus võrreldes tänapäeva tätokatega nagu Juku arvuti versus kaasaegne MacBook Air. Ma ei tea tätokatehnikatest tegelikult midagi. Ega ka arvutitest. Aga isegi minusugune võhik saab aru, et asjad ja tehnikad arenevad ja 10-20 aasta pärast on need praegused udupeened tätokad samuti Juku arvutid ja paigutavad meid mõnusasti teatud ajastusse. Lihtsalt hetkel me veel ei näe neid nii.

Ja siis muidugi see tätokamood. Kas keegi tõesti naudib oma käsivarrele kunagi tehtud okastraati? Või tissi peale tehtud roosi? Ometi kunagi tundusid need kõige parem mõte maailmas. Ja ärge saage valesti aru, ma ei vihka tätoveeringuid ning ma olen isegi oma elus näinud mõnda päris ägedat tätoveeritud keha, kuid ma ei tea, kuidas ma näeksin seda sama asja aastate pärast. Kõik aegub kuidagi ajas. Jube palju on neid tätoveeringuid küll. Praegu oled eriline siis, kui sul ühtegi ei ole. Mitte et peaks tingimata eriline olema, aga…

Kolmandaks hakkasin mõtlema sellele, et kui meesterahvas on turske, ülekaalus, õllekõhuga, siis selle kohta käivad fraasid nagu:

Mõelgu oma südame- ja veresoonkonna peale!

Tal peab küll palju raha olema, muidu ta küll endale nii ilusat naist ei saaks!

Paks!

Kui ta nii jätkab, siis ta ei ela üle 60nda eluaasta!

Fui, rindadega mees!

Võiks vähem õlut juua!

Ta peaks trenni minema!

Nonäed, jõudis ka HEA ELU peale lõpuks.

Mis eeskuju ta nii lastele annab!

Meeste kehakaalust räägitakse ka tihti meeste tervise kontekstis ja et üldse peaksid mehed oma tervisele ja kehakaalule rohkem tähelepanu pöörama. Kui aga naine on korpulentne, ülekaalus ja samasuguse “õllekõhuga” (mida küll tasakaalustavad selle kõhu üleval olevad rinnad), siis hakatakse vabandusi leidma:

Aga ta ju sünnitanud naine. (Mis sest, et 5 või 10 aastat tagasi).

Pluss-suuruses modell.

Kehakaal pole kellegi teise asi!

Ta on lihtsalt kurvikas.

Meedia on kehalaalust vale pildi maalinud.

Kõik ei peagi peenikesed olema!

Aga ta ise on jumala rahul!

Mis värk sellega on? Miks ülekaalus mees on paks? Aga ülekaalus naine on “sünnitanud”, “kurvikas” ja “üldse pole kellegi teise asi”?

PS: foto pixabay.com