Ma mäletan, kuidas lapsena sai iga suvi maal otse hernepeenrast herneid pugitud. Ma sõin koored ka ära, sest need olid nii magusad. Rääkimata hernestest!

Aga mis nüüd toimub? Mitu korda olen turult “MAGUSAID” Eesti herneid ostnud ja noh… Kuivad, puised, jahused… Tegelikult ma ei arva, et maailmast magusad herned välja surnud on, ju mul pole lihtsalt vedanud.

Aga tahtsin hoopis öelda, et Balti jaama uus turg on lihtsalt nii mõnus, et käin nüüd ka oma täiskasvanuelus esimest aastat ise turul. Küll seni vaid mureleid ja maasikaid ja herneid ostmas, aga ikkagi 🙂 Varem ei tõmmanud mind ühelegi turule mitte ükski värske kraam ega vägi.

Balti jaama turu üle on ka sellepärast nii hea meel, et kui varem magasid seal alal vanemad alkouimas tüübid oma peatäit välja või siis kõvatasid mingid noored alkouimas tüübid, ning kust ma isegi päise päeva ajal jala kodu poole ei tahtnud tulla, siis nüüd elu käib – inimesed on ärkvel. Sebivad ja istuvad ümberringi, naudivad päikest või nosivad kebabi. Ümberringi ehitatakse uusi kortereid, mis sest, et nende arhitektuurilise sobivuse üle võib vaielda ja hinnad on kohutavalt kallid, ikkagi on mõnus, et koduümbrus kõik sedasi areneb.

Mina ei arva, et igas Tallinna linnaosas on võrdselt mõnus elada. Või et Lasnamägi on tegelikult ikka väga ilus ja arenenud koht. Sest noh, Tallinna linn pole ju mujale väga panustanud. Ikka väga palju oleneb, kes sa ise oled ja mida sa parasjagu elult ja kodult ootad. Lasnamäel (või ka mujal) võivad olla suured uued mänguväljakud, mõnus parkida, uusi rõdudega karpmaju, lahedalt ruumi sõiduteedel ja mida kõike veel, aga vibe on teine. Kelle jaoks see vibe ongi tema vibe, miks mitte.

Meil on praegu siin Kalamajas tähtsad teeotsad kinni ja inimesed veidi närvis, samas ega keegi siit seepärast ära minema ei hakka. Mina ka ei tahaks. Ma olen elanud Lasnamäe ja kesklinna piiril, Kristiines, südalinnas… Kalamaja ja siinne hipsterlikkus on selle nelja aastaga väga omaks saanud. Ise olen ilma (vale)häbita hipsteriks kasvanud.

Ja kujutage ette, mul ei olegi ratast!

IMG_4677

Reede õhtu katusel

Kus kandi mehi ise olete?