Mingit retsepti ei viitsinud otsima hakata, tegin täiesti omaloomingut. Kuna ma iga päev sellist asja endale näost sisse ei aja, siis ei tunne erilist süümekat ka 🙂

Vaja läks:

  • lasnjeplaate (minu vormi jaoks 9 tk)
  • riivitud juustu
  • kaks pakki mozarella juustu
  • päris suur purk ubasid tomatikastmes (mul olid Bonduelle omad), kasutasin ära ka pooliku konservipurgi kikerherneid,mis külmikus olid
  • kaks küüslauguküünt, purustatud.
  • värsket basiilikut
  • kuivatatud punet
  • üks pakk purustatud tomatit
  • suur purk kodujuustu
  • oliiviõli
  1. Viskasin pannile paki purustatud tomatit, küüslaugu, oad koos kastmega (ja ka need kikerherned, mis mul olid), punet maitse järgi. Kuumutasin, segasin ja lisasin kodujuustu. Segasin läbi ja tõstsin panni tulelt kõrvale. Kuna midagi praadima ei pea, lihtsalt kuumuta läbi, siis läheb väga kiirelt.
  2. Määrisin ahjuvorm oliiviõliga ja ladusin sinna kihi lasanjeplaate. Siis panin ühe kihi pannil olevat löga (arvesta nii, et peaks seda jätkuma kolmeks kihiks), siis panin löga peale kihi riivjuustu. Mozzarellat veel ei pannud. Lisasin uuesti plaadid. Peale jälle löga ja riivjuust ja nüüd ka mozzarella viilud ning tükeldatud basiilikut. Uuesti kiht lasanjet. Ja viimane kiht löga ja mozzarellat, basiilikut ja riivjuustu.
  3. Panin ahju 175 kraadi ja 20-25 min.

Siis läksin jooksma oma tavapärast 5km ja palusin Karlil see värk välja võtta 20 min pärast. Kui koju jõudsin, ootas mind selline asi:

IMG_5103 copy

Lasin taheneda. Isegi Ethel sõi 🙂