Ei saa salata – selle asemel, et lihtsalt peale sattuda, ma eile lausa plaanisin „Kolmeraudset“ vaadata, sest lubati ju intervjuud staarblogijaga. Kuna ma ka nagu blogimisega veidi seotud või nii ning tean ka isiklikult Marianni, siis loomulikult mind huvitas, mis saama hakkab. (Kuigi olen jätkuvalt saateformaadis, mis on tundmatuseni muutunud, pettunud, aga sellest olen ma juba varem ka kirjutanud).

Olin diivanil lääpas, trennist läbi ning peaagu käega löömas ja magama minemas, kui Jarek Kasar mind käima tõmbas. Tüüp lahmis nii, et ma tõesti ei saanud lõpus enam aru, kas ta paneb suvalt, hakkab juba lahkuma, räägib tõsiselt või sai tal jutt üldse otsa. Intensiivne! Intensiivne! Matthias Naanil on tema kõrval käsil alles selliaastad. Aga ma ei hakanud ju sellest kirjutama, igatahes see äratas mu üles.

Ja siis tuli Mallukas, overdressed, aga mis see minu asi on. Või noh, maitse asi. Ma ei ole tema ega oleks tema, aga kui ma oleks (hea lause!), siis ma oleks oma tätokad letti löönud, tagi vms selga tõmmanud (huvitav, kuidas need tätokad küll tagi alt paistnud oleks?) ja rokkinud. Aga ta sai pahaaimamatult selga Itaalia matusepitsi ja pähe Marika Tuus-Laul stiilis soengu. Aga see on kõik väga subjektiivne arvamus, sest osad jälle ütlevad, et oli väga püss. Püsse on ju ka erinevaid, näiteks Sig Sauer ja Taurus Judge.

Ohh jahh, ma tahan kirjutada intervjuust endast, aga ülistan hoopis Jarek Kasarit ja kirjutan lihtsalt välimusest nagu mingi pinnapealne… Tuleme siis tagasi teemasse. Siiri Sisask tunnistas eile nii armsasti, et tema ei tulnud siia suruma ja pressima oma küsimustega (sõnastus oli teine, ma enam ei mäleta) ja siis Raud ütles, et see ongi siin saates rohkem nagu tema töö. Ometi oli tema intevjuu staarblogijaga stiilis tere-räägi-siis-meile-kes-sa-oled-ja-kust-tuled. Ei, ma ei arva, et blogija (kes natuke nagu esindab saates käiguga ka blogimist üleüldse) tuleks saates avalikult oksa tõmmata. Üldse mitte! Aga küsida selliseid küsimusi, mida Raua kolleeg Anna-Maria Veidemann-Makko iga kord Mallukalt küsib: „Räägi meile, kuidas sa ikka nii tuntuks said!“  „Mitu klikki sa päevas saad?“ „Mitu klikki Melu TV päevas saab?“

Ütelge ausalt, kas oli põnev? Päris ausalt? Minu meelest olid igavad ettesöödetud küsimused… Olgu Mallukas milline tahes, aga ebaõnnestunud naljade ja mittenaljade vahel on tal ka õnnestunud ja päris humoorikat killurebimist, mida ma lootsin, et Mihkel Raud ometi kuidagi vaatajateni toob. See intekas meenutas rohkem aga kooliraadio stiilis projekti. Ja see polnud Malluka süü.

Mäletate, kuidas õrn ja nooruke ja kogenematu “reporter” Anastasia Steele pidi sõbranna asemel minema intevjueerima kuulsat ärimagnaati, kellest ta tegelikult ise midagi ei teadnud… Tundub kohatu võrdlus, aga samas ainuke erinevus sellel ja Raua intervjuul oli, et Raud ei kukkunud inteka ajal pikal. Ning tõenäoliselt ei hakka nad omavahel kunagi viitekümmet halli varjundit proovima.

PS: Postitus on muidugi kirjutatud absoluutse kadeduse tipus!