Eile ma korraks ironiseerisin siin blogis Savisaare kohtust kõrvale hiilimise teemal, aga tegelikult ajab ikka vihale küll!

Me oleme viimasel ajal lugenud üldsusele suhteliselt ootamatuid kurbi uudiseid, kuidas on lahkunud meie hulgast nii üks kui ka teine suurmees. Raske haiguse tagajärjel. Vaikselt. Väärikalt. Ja siis on üks mees, kes postitab vist juba ülepäeva oma diagnoose enda Facebooki seinale. Loomulikult seda, kas inimene pääseb kohtuskäimisest või mitte, ei selgitata välja tema Facebooki seina uudistevoo järgi, aga ometi on vaja endisel Eesti mõjukamal inimesel ja poliitikul sellist kaastunnet kerjata. Antud kontekstis on see naeruväärne!

Tänasest uudisest selgub, et Savisaare arst on diagnoosinud tal vähemalt kuus rasket haigust, millest pole võimalik paraneda. Üks nendest haigustest on amputeeritud alajäse. Ravimatu haigus! Tõsi ta ju on – jala puudumine on kahtlemata ravimatu! Aga haigus?! Diabeet ja kõrgvererõhutõbi võivad olla 35 aastat noorematel ning nad elavad nende ravimatute haigustega terve elu. Ega nad seepärast või kahte lehte kuritegusid toime panna ja hiljem mitte vastutada.

Mina ei otsusta selle üle, kas Savisaar tegelikult on nii raskesti haige, et ei saa kohtupinki ilmuda või mitte, aga sellisel kujul oma ravimatute haiguste demagoogilise nimekirjaga haletsuse ja lunastuse otsimine ning samal ajal ikkagi erakonna pidude ning muudel ürituste väisamine on lihtsalt tülgastav. Jah, umbes selles vanuses meestel ongi sarnased haigused ning nad saavad tänapäevameditsiini abil veel pikka sotsiaalset elu elada. Üldse – elada!

Panid toime kuriteod – vastuta.

Ei pannud – tõesta!

“Teil peab ikka raudne tervis olema!” tsiteerides klassikuid.