Lobisesin täna ühe sõbrannaga ja ta ütles, et läheb astroloogi jutule. Kuigi tema puhul on see võibolla nagu natuke üllatav (pigem mitte natuke vaid isegi palju!), siis mul tuli meelde, et mina olen ka kunagi käinud.

Millal üldse käiakse astroloogi juures?

  • Siis, kui psühholoogi juurde ei tihka minna?
  • Siis, kui oled juba psühholoogi juures käinud, aga polnud justkui erilist abi?
  • Siis, kui sa igasuguseid nõidu ja kristalli- ja kivitädisid ei usu?
  • Siis, kui oled juba kõike proovinud?
  • Siis, kui sa tahad konkreetselt teada, kas sa kohtad tulevikus rikast meest ja kas üldse on mõtet trenni teha ja end piitsutada selle kohtumise nimel, kui seda niikuinii ei tulegi? 😀
  • Siis, kui tekib lihtsalt huvi “tähtede seisu” vastu?

Ma isegi ei tea… Ma arvan, et inimene peab olema mingitpidi ummikus, see ei pruugi üldse olla mingi masendus, stress või depressioon, aga mingi seisak või enda meelest valel teeotsal kõmpimine vist küll.

Ühesõnaga ma ka käisin mingi ca 4 aastat tagasi äkki. Ma ei kahetse, aga samas ma sattusin mingi sellise tädi otsa, kes vuristas kaks tundi (jah, kaks tundi!) sellist päris spetsiifilist juttu ja sekka ka natuke juttu, millest ma aru sain. Kusjuures mind üllatas, et sünnikaardi (vist ikka sünnikaardi, mis muu see olla sai?) järgi astroloog vist tõesti oskab öelda, mitu kooselu/abielu kellelgi veel ees on ja muud säärast päris skeptilisi tundeid tekitavaid asju. Aga samas ta ei ennusta, ta tõesti lihtsalt loeb kaarti. Ise ma seda lugeda ei oska ja pole ka sellist huvi. Ma ei tea, kas neid asju ka uskuda või mitte. Tean, et päris paljud nö tavalised inimesed tegelikult ise uurivad neid kaarte ja usuvad. Hobina.

Ma panin oma astroloogi külastuse ajal küll telefoni lindistama, et pärast rahulikult kõike analüüsida, aga kahjuks see feilis mul. Mäletan ähmaselt mingeid asju ja tegelikult on täitsa tunne, et võiks uuesti minna. Me kõik võiks sõbrannadega ära käia ja siis mingi hetk kokku saada ja koos veinipudeliga dešifreerima hakata. Oleks päris põnev. Kes on käinud astroloogi juures? Kas usute seda üleüldiselt? Kas keegi oskab Tallinnas head kontakti soovitada?

Aga kui see kõik ikkagi nii lihtne ja loogiline on, siis miks seda sünnikaarti lihtsalt sündides sünnitusmajast sündimisega kaasa ei anta? 😀