Laupäeva hommikul läksime õega talle uut sülearvutit ostma. Valisime asukoha tõttu välja Ülemiste keskuse teatud elektroonikapoe ja haarasime nööbist ühel sealsel tüübil, et ta teatud hinnaklassis meie vajadustele vastava parima masina soovitaks.

Sain kohe aru, et meile sattus kõige ehtsam müügimees. Arvutitest ta teadis, aga peale arvuti tahtis ta meile müüa ka kõike muud sinna juurde ja miks mitte ka asju, mis sinna juurde ei kuulu. Lendasid klassikalised laused nagu “Meil on laos täpselt üks selline arvuti, see ongi just TEIE oma” jms. Suhtumine oli tal küllaltki familiaarne pöördudes meie poole “Vaata, sellega on nii…” ja “Normaalne arvuti algab xxx summast, vaata…”. Mul on alati naljakas tunne, kui müügimees minu peal oma tööd hakkab tegema.

Seal poes on tööl ka üks teine tüüp, kes teab arvutitest ma arvan hulga rohkem, aga klassikaline müügimees ta kindlasti ei ole. Silmanurgast nägin ka teda ja kohe kahetsesin, et toda kutti kohe alguses ei märganud. Siiski saime me arvuti välja valitud ja meie müügiguru viis selle letti ära. Meie jäime veel üht-teist kaupa sinna poodi vaatama ja ühtlasi arutasime veel arvutitest nipet-näpet õega omavahel edasi.

Tahtsin ühe arvuti ekraanipilti näha ja palusin ühel kolmandal tüübil, kes seal läheduses patseeris, et kas ta äkki saaks korraks ühte arvutisse sisse logida (kõik arvutid on seal lahti ja neid saab näppida, aga nad on sisse logimata).

“Mis te pole enne arvutiekraani näinud või?” ütles see moka otsast pahuralt ja logis sisse.

Ma reaalselt arvasin, et ma kuulsin valesti ja kui see mees eemaldus küsisin ma oma õelt, et mida see müüja mulle just ütles. Jepp, ma kuulsin õigesti. Nagu läpparit ostes üks argument on ju ekraani resolutsioon ja kui ma siis palun seda näidata, ütleb müüja mulle: “MIS TE POLE ARVUTIEKRAANI ENNE NÄINUD VÕI?” 😀

Nagu suht sama, kui ma palun enne parfüümi ostmist müüja käest seda nuusutada ja ta nähvaks mulle, et mis te pole enne lõhnaõli nuusutanud v 😀

Igatahes arutasime veel seal veidi, kuni mõtlesin, et äkki läheks kõrvalasuvasse poodi ja vaataks, kas seal on sama arvutit äkki odavamalt. Oligi. Täpselt sama ja 50 eurot odavam. Ostsime ära. Mul õde tundis end veel halvasti, et eelmises kohas lasime arvuti juba letti viia ja lõpuks me ise sinna ostu sooritama ei jõudnudki. No mis teha. Mis te ei ole tünga enne näinud või, küsiks mina.