IMG_4710

Nägu juba selline peas, et ma tean, et sa tead, aga mul on suva.

Ma täiega armastan omi kasse ja isegi, kui nad teevad mingit pahandust – tassivad parmesani juustu tüki karvasele vaibale ja pudistavad selle sinna laiali (hästi raske on seda lõikelaualt otse süüa eks) või siis suurest näljast hüppavad köögiriiulile, ajavad sealt maha korraga müsli, sifkad ja rosinad ning teevad sellest oma mixi tõdedes, et see ei kõlbagi süüa – siis üldiselt ma ei lähe närvi. Tegelikult on kogu selle jama taga olnud suurem kass Friskin, sest väike Jinx on veel nii väike, et ta pole julenud nii kõrgele ronida. Samas ma natuke usun, et väike (naine) ässitab suurt (mees) halbadele tegudele. Suur on nii suss ja tahab muljet avaldada, seega pole tal valikut.

img_3971

Tegin pildi sündsamaks

Aga on üks olukord, kus ma olen mõelnud, et MIIIIIIKS?! Tegelt oli üks olukord veel. Nimelt mõtlesin Ethelile rõõmu teha ja ostsin talle väikse paki soolatud kalaribasid, need, mis haisevad nagu oleks mingi eriti rõve asi pahaks läinud ja siis sinna peale veel keegi oksendanud. A Ethelile meeldivad, sööb neid, siis tuleb minu juurde, et emme, kuule, ma tahan sulle midagi sosistada… Kui ma ta poole kummardun, siis õhkab ta mulle oma suust seda rõvedat haisu näkku ja naerab kõigest hingest. Normaalne 7.aastane neiu v?

Niisiis olin ostnud need kalaribad ja kõik eelnev oli toimunud, pärast mida läksime kuskile välja. Tagasi tulles oli minu voodi peal see kalapakk (Ethel oli selle poolikult sinna unustanud), terve tuba haises nagu okse. Ei, see polnud seekord see okse, mille järgi need kalad ise haisevad, vaid reaalselt oli keset voodit suurim ribakogus ever. Poolik kalapakk ja kõrval suur kuhi ropsi. Kass (või mõlemad) olid läinud neid kalu proovima ja kuna pakk oli kalu jätkuvalt täis, aga oksekogus oli meeletu, siis võib järeldada, et nad olid selle kala maitsmise peale MOMENTAALSELT terve oma mao tühja lasknud. Keset (õigemini õnneks nats Karli voodipoolele) mu 3 tundi tagasi vahetatud voodilinadele. Madrats oli mõnusalt okse vedelama osa sisse tõmmanud. Mis sest et ma seda madratsit märja lapiga pesin ja tuba tuulutasin ja loomulikult linad uuesti vahetasin, siis magasin ma 2 päeva okseuimas.

IMG_3847

Oleme nii nunnud, mis sest, et ropsimasinad

No ja mis saab olla veel hullem, kui kassi oksehaisus magada? See, kui mõlemad krdi vasta argipäeva hommikut hakkavad sulle (tegelt mulle siis) tooma erinevaid asju voodisse, lootes… Ma ei tea, mida lootes? Mida kass loodab, kui ta toob sulle voodisse terve koorimata kartuli? Või kilepakendi? Või mänguhiire? Või 2 min hiljem sama mänguhiire saba? Juuksekummi? Suvaka vahtplastist riba (miks meil need kodus vedelevad?)? Või siis kõik need viimased 7 min jooksul? MIDA MA TEEN NENDEGA KELL 5 HOMMIKUL AH, KASS?! Juuksekummiga su mänguriirele soengu v?

Õnneks ei juhtu seda iga öö, üldiselt magavad kassid mul külje all terve öö jumala rahulikult ja ootavad kannatlikult, kuni mul äratuskell heliseb, et siis pärast minu dushiskäiku süüa saada ja oma päevakesega pihta hakata.

IMG_3909