Kui keegi on uus lugeja, siis selgituseks, et meie suvereis Itaaliasse just sellesse kohta, kus käisime, sai valitud sellepärast, et kõigil oleks huvitav. Et oleks randa, basseini, lõbustusi, loodust, linna, šopingut… Maandusime Bergamos, kust võtsime rendiauto, sõitsime Garda järve äärde ning lõpuks šoppasime paar päeva Milanos, kus Oscar, kes on mega jalkahull, sai käia ka San Siro staadionil.

Asukoha valisin Järve ääres lambist ja see oli super. Asusime Lazise linnakese kõrval.

Screen Shot 2016-07-03 at 15.19.59.png

Meie asukoht lähedamalt

Screen Shot 2016-07-03 at 15.20.28.png

Meie asukoht suures plaanis

Miks see asukoht siis super oli? Sealsamas oli Gardaland ehk siis suur lõbustuspark, mis ei jää alla Disneylandile. Mul on võrdlus olemas, sest eelmise aasta kevadel käisin Etheliga Pariisi lähedal Disneylandis (postitus SIIN). Gardalandis täristasin mina loomulikult paaril väiksel lasteatraktsioonil, isegi Ethel julges minust rohkem. Laura pani hullu ja käis ka ameerika mägedel, sellistel, mille kohta mina küsin, et kelle jaoks, jumala eest, need tehtud on?

img_9580

Laura pani neil rohelistel hullu

No palun öelge, kes läheks selliste peale?

Ma ei tihanud isegi selle oranži ussi peale minna, kus Ethel käis mitu korda ja isegi üksi 😀

img_9598

Etheli hirm on igasugu pimedad ruumid ja muidugi ülepea käivad asjad, aga mingis veekanuus kuskilt kosest alla panna, on talle nagu mul vannis käia. Mul pole selle veekosest allaminemise kohta head pilti, aga igatahes oli seal max viiene kanuu/ paadi moodi asi, mis siis veekanalis sõitis ja ka suht vabalangemist pani, nii et rahvas teatud kohtades märjaks sai. Mina sinna ei läinud, sest arvasin, et max 4 inimest saab (aga tegelt oli 5) ühte paati ja mingi võõrastega ma ei viitsinud püksi lasta.

Jälgisin siis seal rahvast lihtsalt oma omi oodates mitukümmend minutit. Põhistsenaarium, mis ma tuvastasin – girlfriend ja boyfriend sõidavad alla, saavad nats märjaks ja siis boyfriend prinstib oma girlfriendi veel käega paadi kõrvalt vett kahmates LÄBIMÄRJAKS. See oli IGA paariga nii. Girlfriend itsitab ja on nii õnnelik, nagu oleks just kihlasõrmuse saanud, mille küljes on lipik, et sry, et seda sinu eest varjasin, aga ma olen peale kõige muu ka MEGA rikas. Ok, ma saan aru, et fun ja värki, aga see on 5 sekundit ja mida ma siis üleni märjana hiljem teen?! Okei, ilmselt kuivan ära, sest õues oli 30 kraadi sooja pluss päike 🙂

img_9601

Minu Roos 🙂

Minu lemmikud on taldrikud. Olid Disneylandis ja olid ka nüüd 😀

img_9569

Ethel ja Laura

Karli suurim hirm on see, et Laura tahab teda kuhugi hullule asjale kutsuda. Issi, palun, see on mu eluunistus! Nii ta sai Karli Türgis paraseilingule. On vist paraseiling, kus paadi taga langevarjuga pilvedesse tõused?! Oscaril aga oli halb olla sel päeval ja Karl läks temaga varem ära, seega pääses.

Veel oli meie asukoha lähedal teema- ja karusellipark Movieland (kus me ei käinud, sest see ei pidavat nii äge olema), siis Sealife (samuti ei käinud, sest oleme varemgi sellistel käinud), küll aga olime veepargis, mis oli nii hullude atraktsioonidega, et ise lasin mingist enda meelest ohutust asjast alla ja lendasin torus mati pealt kuidagi nii välja, et lõin ära selgroo ja jalad. Karl aga lendas üldse mingis mustas torus, kust pidi rõnga peal alla laskma, kurvis rõnga pealt minema ning peaga vastu üleni kinnist metalltoru. Ei ole naljakas, sest kutil oli selline muhk, nagu ükssarviku sarv. Aga kulmus. Kuna ta lendas suht esimeses kurvis sealt välja, siis ülejäänud aja pani ta pool-koomas mingite relside (misiganes see rels on, aga tundus siia sobiv sõna) peal, kus peal peaks tegelt see rõngas käima, alla. Ma polnud lähedal, aga ta oli seal pärast tükk aega istunud ja pilti ette proovinud saada. Ühesõnaga ei olnud eriti lihtne veepark 😀

Avastasime ka meie lähedal soojaveetermid, väga lahe, aga kulukas kogemus. Lisaks väga ilusaid linnakesi. Üldiselt ongi nii, et ükskõik, kuhu Itaalias lähed, hingematvad vaated on igal pool. No jätab see meie raba laudtee mind külmaks, midagi ei ole teha…

Eks ma muudest asjadest juba kirjutasin ka eelmistest postitustes, ei hakka kordama, aga mis ma tahtsin veel öelda, on see, et jumal tänatud, et võtsime ikka rendiauto – oli selline sõltumatu tunne, teed mis tahad. Keegi kirjutas mulle blogisse, et peaks võtma kindlasti väikse auto, kuna teed kitsad ja et sealkandis megaummikud, väidetavalt sõitsid nad 1,5 tunnist teed 6 tundi, aga tegelikult on teed ikka sellised, et kaks liinibussi üksteisest mööda saaksid ja vb meil lihtsalt vedas, et polnud mingit avariid kuskil ees vms, igatahes ühtegi ummikusse me ei jäänud ja kõik laabus suurepäraselt. Ainuke asi, et Veneetsia, mis oli sealt üpriski lähedal, jäi ikkagi külastamata, sest lastega oli see kuidagi too much. Teinekord siis… 🙂