Täna jäi mulle silma Grete Kleini seinal olev postitus:

Armas Kai, seda nimetatakse meelelahutuseks. 🙂 Usu mind, meil kõigil on võrdsed võimalused end teostada ja reklaamida. Ma armastan väga seda, mida teen ning panen alati igasse oma töösse hinge ja südame sisse! Seetõttu on ka iga tunnustus mulle topeltrõõm!
Mul on kahju, et Sinus on nii palju kadedust ja kibestumist ning ma siiralt loodan, et Sa leiad selle kõige kõrvalt aega märgata neid palju olulisemaid ja ilusamaid asju elus, kui seda on üks auhinnavõit.
Positiivne on muidugi see, et minu postitusega saad Sa ka endale ohtralt reklaami, seega loodan Sind järgmisel aastal kindlasti blogiauhindade jagamisel kohata!
Imelist suve Sulle! 🙂

Mind isiklikult ei huvita see teema, kas Grete Klein võis osaleda oma Laura-blogiga blogiauhindade jagamisel või mitte, ja sellest ma ka ei kirjuta.

Ma kirjutasin nii:

Päris nüri on kirjutada PIMEDALE inimesele, kuidas kõigil on võrdsed võimalused! (Mitte et see tegelikult kuidagi asjasse puutuks, lihtsalt fun fact).

Grete Klein:

Ja Sina selle lausega invaliidistad selle inimese ja ütled, et ta ei ole meiega võrdne? Väga alatu!

Kui ma enne arvasin tema postituse kohta, et see kibestumise ja kadeduse jutt on pigem Padjaklubi Laura tekst, mitte reaalse täiskasvanud inimese, siis see viimane kommentaar tekitas minus küll küsimuse – kas Laural ja Gretel on ikka tegelikkuses üldse mingi vahe?!

Ma kirjutasin vastu:

Kai on väga tubli ja tugev inimene (isiklikult ei tunne aga on jäänud selline mulje) ja pimedus ongi invaliidsus ja ta teab seda ise ka, sest kirjutab sellest koguaeg. Läbi huumori. Sellel sõnal “invaliid” ei pea olema mingi halvamaiguline tähendus, nagu sa just sellele omistasid. Invaliid olla ei ole tabu! Aga mulle tundub, et sina vist kasutad seda sõna nö sõimusõnana, kui sellise kommentaari just kirjutasid. Inimene on võrdne, võimalused kahjuks mitte.

Kas tõesti intelligentse inimese jaoks on sõna “invaliid” tabu? Sõimusõna a la “vahi invaliidi”?

Kai on pime. See ju ongi puue. Nägemispuue. Ma ei usu, et ta häbeneb end ja oma nägemispuuet. Soovitan Kai blogi lugeda, väga eluterve ja elujaatav inimene, kes oskab iseenda üle nalja visata läbi musta huumori.

Nägemispuudega inimesel EI OLE võrdsed võimalused, mis nägijal. Inimene on võrdne, aga võimalused ei ole.

PS: Päise pilt pärit pixabay.com pildipangast.