Tegin esimest korda kevadrulle. Alguses mõtlesin, et teen nö toored, et ahju ei pane. Ja kui olin mandi sisse toppinud ja rullid valmis keeranud, siis otsustasin ikkagi, et tahan need krõbedaks lasta. Seega juhtus selline asi, et minu mõnes kevadrullis oli komponent, mis ahju vb kõige paremini poleks sobinud.

Ühesõnaga, kui tahad ahju panna, siis vaja läheb järgmisi asju:

  • riisipaber
  • 1 porgand
  • pool paprikat
  • 1 sibul
  • 3-4 küüslaugu küünt
  • shirataki nuudlid
  • magushapu kaste
  • sojakaste
  • oliiviõli

Kui tahad rullikesed pärast ahju panna, siis ära värsket kurki ja lehti sisse pane, ma lihtsalt poole käigu pealt mõtlesin ikka krõbedaks lasta 🙂

Tegin nii:

  1. Pannil praadisin tükeldatud sibula ja purustatud küüslaugu oliiviõliga. Lisasin ka magushaput kastet ja siis shirataki nuudlid (need olid pakendis koos veega, vee kallasin ära) ja praadisin veel veidi.
  2. Ligundasin riisipaberit vees, kuni see pehme ja panin siis riisipaberile pannilt võetud möksi, porgandiriba, paprikariba. Keerasin rulli. Alguses üks ots, siis küljed kokku ja siis teine ots peale. Panin sellised rullid ahjuplaadile.
  3. Ahjuplaadil määrisin pealt poolt rulle veidi oliiviõliga ja siis panin mingi 200 kraadisesse ahju, kuni riisipaber pruunikaks ja krõbedaks tõmbus.

Sõin magushapu kastmega ja proovisin ka sojakastmega. Päris nämmud 🙂