Aasta alguses püüdis meile üks moslemiusku keeranud ja moslemi naiseks saanud noor Eesti naine, giid Egiptuses, seletada, kuidas moslemid on väga rahumeelsed ja armastavad inimesed ja kõik see, mida te nende kohta meediast näete ja loete, on kõik üks suur vale. Islamil ja terroril ei ole tema sõnul mitte mingisugust seost. Täpselt samal ajal, kui ta seda tervele bussitäiele inimestele rääkis, kõmmutasid Prantsusmaal Charlie Hedbo kontoris islamistid inimesi surnuks.

Ma ei arva, et iga moslem on ohtlik, haarab püssi või astub äärmusislamisse. Aga et islamit ei ole mõtet karta? Mis sellest, et islamist on tekkinud äärmusislam, kus usulistel eesmärkidel on lubatud tappa ja sõdida ning suur soov oma usku kõigile peale suruda. MITTE MINGISUGUST SEOST?

Sellel reisil oli mul mitu korda moment, kui tahtsin sellelt naiselt küsida, et kui moslemi mehed on nii pere väärtustavad, naist austavad ja armastavad abikaasad, siis MIKS kohustavad nad naisi läbi tegema oma väliste suguelundite sandistamise? Ehk et üldjuhul ilma igasuguse tuimestuseta lõigatakse naistel žiletiga ära välised suguorganid, sh kliitor. UNISEFi 2014 novembri andmetel on 91% (!!!) Egitpuse naistest vanuses 15-49 eluaastat pidanud selle “operatsiooni” (female genital mutilation) läbi tegema, ilma et neil oleks mingi sõnaõigust.

Igaüks võib netist lugeda, mis on hilisemad puht füüsilised komplikatsioonid naistel pärast selliseid lõikamisi. Näiteks kardavad naised raseduse ajal süüa, sest loode võib liiga suureks kasvada (ehk normaalseks), mis valmistab neile sünnitusel raskusi. Täiesti absurd ju. Peale selle väheneb nende seksuaalhuvi ja nad ei saagi vahekorda sellisel määral nautida nagu normaalne (jah, normaalne!) naine. See kõik tundub vähemalt minu jaoks täiesti haige ühiskonnas, kus MEESTEL samas võib olla MITU naist. Aga naine lõigatakse a-seksuaalseks, et ta jumala eest võõraste meeste poole ei vaataks.

1153402-3x2-940x627

Väga raske uskuda, et seliste rätikute all on õnnelikud ja rõõmsad naised, keda kodus jumaldatakse ja kätel kantakse, nagu meie giid, eestlasest moslem, meile teemat pähe määris

Peale selle tahtsin tollelt giidilt küsida, et kui ta ise nii austab seda usku ja oma meest ja moslemeid, kas ta laseb tulevikus ka oma armsad tütrekesed vigaseks lõigata. On ta end lasknud ära retsida? Või kui ta seda ei tee, siis miks ometi? Kas ta võttis islamist üle vaid need asjad, mis talle meeldivad? On ta silmakirjalik moslem? Ma siiski ei pannud seda naist piinlikku olukorda keset turismibussi, samas oleks need küsimused sellesse islami ülistamise “loengusse” hästi sobinud.

Loen praegu raamatut “Liibanon”, mis kirjeldab 2011. aastal röövitud seitsme eestalsest jalgratturi elu pantvangidena. Raamatut ma soovitan, täis musta huumorit ja väga huvitav ja ladus lugemine. Raamat jätab röövlitest, kes on islamiusulised, täiesti labiilse mulje. Nad teevad koos pantvangidega süüa, mängivad malet, lubesõda, räägivad maailmaasjust ja perekonnast, samas laseks nad silmagi pilgutama üle piiri astuva pantvangi maha. Teiste tapmine on okei teatud põhjustel. Ise nad surma ei karda. Ja see ei ole välja mõeldud lugu!

Üldiselt olen ma seda meelt, et ole, kes tahad, ja tee, mida tahad, kuni sa minusse ei puutu ja ka teistesse inimestesse, kes seda kontakti ei soovi. Ehk et ole gei, ole habemega naine, ole Caitlyn Jenner, ole inim-Ken või -Barbie… Loe “Harry Potterit”, “Viitkümmend halli varjundit” või koraani, mul on täiesti kama. Mulle aga tundub, et need piirid kaovad järjest kiiremini.