No ja ikka Sandra Vungi järgi (LINK). Kookospiima asju ma võin endale lõpmatuseni sisse lürpida, peaasi, et need on parajalt jahtunud, siis need on kohe eriti head. Tulikuumalt pole üldse see.

Ma kopin Sandra lehelt siia ained ja panen oma kommentaarid:

Vaja läheb:

2 sl õli
2 sibulat
4-6 noort porgandit, lõigatud pikkupidi neljaks (mina ostsin mingi väikse paki peenikesi suupisteporgandeid)
2 loorberilehte
400 g suuri suvikõrvitsakuubikuid (ära seda välja jäta ega asenda, see on just see, miks see toit mahlane ja mõnus tuleb!)
2 pisikest tšillikauna
3 suurt küüslauguküünt (ja neid ei pea puristama – eriti lihtne!)
1 kuhjaga sl karripulbrit (ma panin mingi 2-3 lusikat vist :D)
470 ml keevat vett
400 g purk kookospiima (ma panin Santa Maria kookoskreemi, 1 pakk)
400 g purk kikerherneid
1 ½ tl soola
1 sl sojakastet (panin rohkem).

Lisasin ka natuke brokolit 🙂 Ja tegin kõrvale basmati riisi.

Kuidas teha (kopitud Sandra lehelt)?

Aja paksema põhjaga pott kuumaks ja vala sinna õli. Lisa hakitud sibulad ja näpuotsaga soola. Prae paar minutit. Lisa porgandid ja loorberilehed. Prae minutike. Lisa suvikõrvitsakuubikud, terved tšillikaunad ja terved küüslauguküüned. Prae paar minutit. Lisa karripulber ja prae veel minut. Lisa keev vesi ja kata pott kaanega. Keeda keskmisel kuumusel 10 minutit. Lisa kookospiim ja kurnatud kikerherned koos soola ja sojakastme või tamariga. Keeda veel 5 minutit. Eemalda pott tulelt. Karri tundub alguses üsna vedel, kuid pakseneb seistes natuke. Seeõttu soovitan sellel enne serveerimist mõned minutid seista lasta.

Mina keetsin natuke kauem, sest kuigi mu porgandid olid peenikesed, siis olid need ikkagi veidi kõvad ja nõudsid veel mulisemist. Kallasin seda kaussi riisi peale ja hiljem sõin veel potist lihtsalt lusikaga peale 🙂