Salat on Sandra Vungi retsepti järgi (LINK). Tõega, ma olen sellest salatist kuulnud nii siit kui sealt, et see on lihtsalt elamus. Ja ometi vaatasin koostisosi ja mõtlesin, et no mis pagana elamus see olla saab 😀 Kuni mul oli totaalne õhtusöögi-idee puudus ja tahtsin midagi lihtsalt ja mõtlesin, et okei, proovin siis ära.

Panen Sandra Vungi retsepti siia ka kirja, koos oma märkustega. Salat on imelihtne teha.

Vaja läheb:

  • 3 sl õli
  • 2 x 400g purk kikerherneid
  • 2-3 küpset avokaadot (mina panin 2 ja kindlasti peavad olema PEHMED!!!)
  • 1 küps granaatõun või karbike kirsstomateid (mina panin kirsstomatid)
  • 2 potsikut sojamajoneesi (poes nimega „Soja salatikaste“) (kuna ma käisin mingis kökatsis Rimis ja ma päris vegan niikuinii ei ole, ostsin 2 väikest potsikut tavalist majoneesi)
  • 1 keskmine jääkapsapea või hiina kapsast (kindlasti võta jääkapsas, see on palju õhulisem ja krõps, aga pehmem)
  • 1-2 sl karripulbrit (2 sl!!!!)
  • 3-4 sl sojakastetpundike
  • värsket basiilikut (mul oli seda kodus juhuslikult, aga selle ära jätmisest poleks vist midagi muutnud).

Kuidas teha? Sandra kirjutab:

Vala kuumale pannile natuke õli ning lisa kurnatud kikerherned. Prae neid 2–3 minutit, lisa karripulber ja sojakaste. Sega kõik läbi ja prae veel minut. Lisa sojamajonees, sega ja prae minutike. Eemalda pann tulelt ja lase segul natuke jahtuda. Eemalda avokaadolt kivi ja tükelda. /—/ Granaatõuna asemel saad ka kirsstomateid kasutada. Haki jääkapsas. Sega praetud kikerherned ülejäänud koostisosadega läbi ning lisa värske rebitud basiilik. Soovi korral viimistle maitset veel natukese sojakastmega.

Mina jahvatasin pipart ka veel peale. Sandra kirjutab, et see kogus on 6-8 inimesele. Me sõime selle Karliga niimoodi ära, et vaid ühe inimese ports jäi veel järgi. See oli jumalik salatielamus, need kikerherned selles karrises majoneesis!!! Ja ma soovitan need kikerherned salatisse suht soojalt kokku keerata, siis valgub see soe majonees ka salatikastmeks ja salat ongi kergelt soojana kõige mõnusam.

See meenutas nagu midagi Ceasari salati moodi, aga palju mahlasem!

Usun, et peale sobiks riivida ka näiteks parmesani juustu, kes armastab…