Vaatasin just kinos filmi “Us” (2019). See on Jordan Peel’i film, kelle eelmine meistriteos oli “Get Out” (2017). Seepärast olid mul ka ootused kõrged ja samas olin valmis veidike pettuma.

Pettuma? Oo ei! See oli üks fun ride, nagu inglise keeles on kombeks selliseid fun ride filme kommenteerida. Loomulikult ei tasu neil, kes muidu vaid romantilisi komöödiaid naudivad või oma elus kahte õudukat või trillerit vaadanud on, suurt elamust loota. Aga minusugusele filmiperverdile oli see kümnest kümme!

“Us” on järjekordne Jordan Peel’i õudustriller, mis polegi nii väga õudne, kui pigem selline ärevalt kõditav. Ei pea kartma südarini ehmatavaid kohti ega veriseid voolavaid soolikaid, millega tavaliselt kinokülastajaid lõa otsas üritatakse hoida. Siin on hoopis kõvasti paroodiat, sarkasmi, väga head huumorit (ma naersin ikka omajagu, kuigi kõige lollakam filmižanr on mu meelest õudukas-komöödia), originaalsust, stiili ja üllatusi. Kuidas suudab mõni meeskond visuaalselt nii hea asja teha? Ja need taustahelid!!!

Aga ma ei saa ju rohkem rääkida, mis seal toimub, liigselt üles haipida ka ei saa (ups, seda ma ju just tegin!), hakake lihtsalt juba pileteid ostma (ei tee koostööpostitus ühegi kinoga ega Hollywoodiga :D) ja end kinno vedama. Ja ärge hakake norima, et midagi oli ebaloogiline või kes need “teised” seal olid! Ärge nokkige, lihtsalt minge vooluga kaasa!

Huh, külmavärinad!

Foto: www.rollingstone.com

Päisepilt: www.latimes.com