Käisin pangas ja sain positiivse tagasiside. Veel positiivsema, kui ma ise endale eesmärgi/piiri seadsin. Mulle sattus nii normaalne nõustaja, et kohtumise lõpus ma tänasin ja ütlesin talle silmaaukude sisse: “Te olete väga hea nõustaja!” Ei olnud asi selles, et kuulsin, mida kuulda tahtsin. Too nõustaja oli sõbralik; ta ei andnud mitte ühtegi hinnangut; ta mõtles minuga kaasa; seletas väga põhjalikult; oli lahendusele orienteeritud. Tundub ju, et selline nõustaja oleks elementaarne, aga… Igatahes oli see minul üle pika aja üdini meeldiv kogemus klienditeenindajaga.

Korterile, mida otsin, on mul ka teatud tingimused, aga võimalik, et pean mingeid kompromisse tegema. Ideaaltingimused oleks:

  • 3 tuba, aga olen nõus ka suurema 2-toalisega.
  • Uusehitis, uuem maja või mingi vanem isikupärane renoveeritud maja. Mulle meeldivad tegelikult ka sellised pisemad loft-tüüpi korterid, kus kõrged aknad ja korter on mitmetasandiline.
  • EI TAVALISELE PANEELIKALE!
  • Rõdu.
  • Köögimööbel võiks sees olla ja selline, mis mulle meeldib. Uusehitistel üldiselt pole, aga kui korteri hind sobiks, võib ka köögimööblita olla.
  • Asukoht: Põhja-Tallinn, Kristiine või kesklinn.
  • Suured aknad, palju valgust, päevapäikesepoolne.
  • Puitparketiga.
  • Ka seest selline, mis mu maitsega sobituks ja kus ei peaks hakkama midagi suurt ehitama/remontima.
  • Hind. Jätan selle enda teada, aga loomulikult peaks ka hind minu eelarvesse sobituma.

Ülepäeva kammin portaale ja kuulutusi, linnas hakkavad igasugused uusehitused silma. Natuke närvi ajab, et kui olengi leinud sellise sobiva hinnaga asja, siis edasi lugedes selgub, et kohustuslik on osta ka parkimine 7000 EUR ja panipaik 2000 EUR juurde. See on peaagu 10 tonni lisaks ja kohustuslik, seega korteri hind on X + 7000 + 2000, mitte X. Aga no kuidagi peab ju oma kuulutustele klikke saama eks.

Tihti on nii, et kui mingeid asju piisavalt kaua vaatad, siis suhtumine muutub. See päris pikk kinnisvaraportaalides vaatleja rollis oldud aeg on nii mõndagi minus ringi mõtlema pannud, seega luban endale pikka kaalumis- ja vaagimisperioodi. Kui asjaks läheb, siis tean, et olen nii kiire tegutseja, et ise ka ei jõua endale järele.

Foto: pexels.com