Eile hommikul teatas Karl, et täna on Uue Maailma päevad ja et läheks käiks läbi. No miks mitte. Võtsime Oscari ka peale ja sõitsime kohale. Kohapeal polnud Uue Maailma päevade haisugi. Ilmselgelt oli ta midagi sassi ajanud. Googeldas siis teemat ja selgus, et need päevad on hoopis septembris. (Ma hetkel muidugi pole selles ka kindel, sest no kui ta esimese korra mööda pani, siis vabalt võis ta teine kord ka valesti aru saada :D). Küsisin, et mis teeb siis, et ootab ära v?!

Igatahes ei viitsinud septembrit ootama jääda. Karl oli veendunud, et kuskil mingid päevad ikkagi toimuvad, et ju ta siis ajas segamini linnaosa. Kiire googeldus jälle ning selgus, et Pelgulinna päevad on tõesti käimas. Sõitsime sinna ja võtsime sammud Ristiku kooli hoovi poole. Tõesti toimusidki – memmed laulisid koorilaulu ja… aial oli suur silt “KES TELLIS KIVI?” Haa, haa, väga vaimukas. Pelgulinnal on vist Telliskiviga mingi kana kitkuda? Ma ütleks klassikaliselt, et ahh, nad on lihtsalt kadedad! 😀

Pärast laulukoori oli end valmis seadnud rahvariietes tädid ja Oscar teatas, et võibolla pole ikka päris meie koht. Pidime nõustuma. Mitte et rahvariiete vastu midagi oleks, lihtsalt…

Otsustasime Klausi sööma sõita ja sealt edasi kõik õnnestuski. Mingi hetk saadab sõbranna sõnumi, et kle lähed siis neile Uue Maailma päevadele v, et tal vist ka plaanis minna. Hea, et ta üle küsis ja kohale ei marssinud, mul oleks enda kui infoallika suhtes veits piinlik olnud. Ma: “Ahh, sul pole mõtet nii vara kohale minna, need on alles septembris!”

Foto: pexels.com