Ebareaalne

Ebareaalne

Ma, kes ma olen täielik filmifriik, vaatasin eile Lõuna-Korea trillerit “Train to Busan” (2016). Telia videolevis on see praegu tasuta filmide riiulis. Filmi sisu lühidalt: isa ja tütar sõidavad rongiga Busani, kui järsku puhkeb Lõuna-Koreas viirus, mis muudab inimese minutitega zombideks. Nakatumine on nagu ikka – zombihammustuse kaudu. Need isa ja tütar üritavad siis seal rongis kuidagi ellu jääda. Film on kõrgelt hinnatud ja ei petnudki ootusi. Läbi filmi kestev põnevus, väga hästi tehtud zombid ja… emotsionaalsus. Lõpus ma nutsin.

Aga tegelikult tahtsin kirjutada hoopis lõbusamal teemal. Ma vaatan väga palju filme, ulmekaid eriti mitte, aga mingil määral ikka. Ning isegi ulmekate puhul ja laste multikate puhul ma räägin keset filmi omaette iseendaga: “Ei, noh, see ei ole võimalik!” või “Ebareaalne!”. Et vaatan zombifilmi ja karjun kellegi lollaka tühise tegevuse peale “Ebareaalne!”, aga zombid ise on ju küll väga reaalsed eks ning laste multikad on ka hästi võimalikud kõik. Viimati vaatasin, kuidas härjad breiktantsu tegid ja siilid kastiautot juhtisid, aga “Ebareaalne!” karjusin ma selle peale, kui härg ebaloomulikult pika hüppe tegi.

Ühesõnaga… Zombid. Kes vaatab “The Walking deadi”? Ma vaatan, nii paljukest, kui nad suudavad osi toota. Kohati tundub lausa fännide narrimine, sest hooaeg on nii lühike. Aga olen siiski kõiki hooaegu näinud. Ma ei tea ise ka miks, sest kohati ei toimu seal mitte midagi. Võrdlesin siis “The Walking deadi” zombisid eilses filmis nähtud zombidega. Lahendus on nagu öö ja päev. “The Walking deadi” zombid on aeglased – lääpavad mõlemat jalga ja nagu kõnniks aegluubis. Tolle Lõuna-Korea filmi zombid olid kiired, vihased ning neid oli massiliselt. Nii nagu Serengeti rände ajal härgi* (piisoneid või kes iganes nad on).

200

Ometi peksid Lõuna-Korea peategelased end püssideta ja nugedeta neist üliaktiivsetest ja kiiretest zombidest läbi ning suutsid eest ära joosta. Samal ajal kui “The Walking deadis” saavad tegelased surma ka zombi käes, kellel pole isegi jalgu ning kes roomab käte abil teokiirusel kuskil lagedal platsil. Ja no parim on see, kuidas “The Walking deadi” zombid ukerdavad oma jalgadel (minu meelest neil ei käi isegi põlved krõnksu ja nad peavad pulksirgete jalgadega taaruma) ning peategelased ei suuda eest ära joosta.

No ei ole võimalik. Ebareaalne!

*Edit: gnuud on need hoopis.

15 thoughts on “Ebareaalne

 1. mina vaatasin twd-d vist esimesed 4 hooaega ja siis enam ei jaksanud. ilmselt minu probleem oli see ka, et ma vaatasin need hooajad jutiga ära ja tekkis üleküllastatus sellest õudusest. ma ei ole muidu üldse õudukate vaataja, olen elus vaadanud vist 2-3 õudusfilmi algusest lõpuni ära, zombifilme ei taha üldse mitte kunagi näha ja minu arvates kiiresti jooksvad zombid on ühed õudsamad asjad üldse. sellepärast olin suhteliselt üllatunud ka, et twd-d niigi kaua suutsin vaadata. nüüd mõnikord olen foxist peale sattunud sellele ja väga kole on olnud 😀
  aga krt, seda filmi olen mõelnud küll vaadata, lihtalt sellepärast, et seda nii kiidetakse.. samas tahaks ikka rahulikult magada edaspidi..

  1. aa ja muidugi nii palju kui mina korea filme olen näinud, on need kõik olnud väga head. ja samal ajal ka väga julmad, nad kuidagi julgevad näidata rohkem kui hollywood, mitte ainult pinnapealselt verd ja õudust, aga ka muud.

   1. Minu meelest see film õudukas ei olnud, pigem olig triller. Aga kui Sa konkreetselt zombisid kardad, siis võibolla on õudne ka 😀

    1. vaatasime peikaga ära eile õhtul ja ei olnud jah õudne! pigem hullult närvi ajas, sest ma ei kannata selliseid filme, kus tegelased eriti pingelistel hetkedel lihtsalt üksteisele otsa vaatavad tükk aega ehmunud pilkudega. kuigi ilmselt mingites olukordades inimesed käituvadki nii, et ei suuda ennast liigutada, aga seda ei ole võimalik rahulikult pealt vaadata 😀 eriti ebaloogiline oli lõpus see, et isa seda idiooti rongist maha ei lükanud tema muundumise ajal, vaid lihtsalt kuulas hirmunud näoga, mida ta sonib 😀 aga lõpuks ikkagi leidsime, et oli täitsa vaatamist väärt film, natuke etteaimatav oli, aga muidu nauditav. nii et tänud teavituse eest, et see tasuda saadaval, ma ise poleks tõenäoliselt peale sattunud!

     1. Jaa, see oli nii loll koht, ise mõtlesin ka 😀 Aga suva noh, tervikuna oligi siuke tempokas ja põnev. Klišeed ma kannatan trillerite puhul ära, aga romantiliste filmide puhul mitte 😀
      Võta heaks!

 2. Tänud filmisoovituse eest, vaatasin ka õhtul seda filmi ja jäin ka väga rahule.
  Kuigi ma pole tavaliselt üldse nõrganärviline, siis selliste õudukate ja thrillerite ajal ma pidevalt kommenteerin stiilis a´la “appi, kuidas ma seda vaadata suudan” või “ma ei suuda enam seda vaadata”, aga kinni ka ei pane 😀
  Eile küll, kui oli 40min ära vaadatud, siis panin korraks pausile, kogusin ennast ja vaatasin hetke pärast edasi 😀 Nutsin ka, aga mitte lõpus, vaid seal kuskil keskel, kui see suur paks raseda naise mees hoidis seda ust kinni ja ütles teistele, et jookske ja siis ütles naisele, et mis lapse nimeks peab saama. Vot siis pisarad voolasid ja ulusin kaasa.
  Niiet suur like, väga meeldis.
  Ootaks teinekordki filmide teemal kirjutatud blogiposti. Eriti hea oleks, kui oskaksid soovitada nõksa teistsuguseid filme, just nagu see zombifilm, et mis on nt kuskil filmifestivalil osalenud (eilne oli Cannes filmifestivalil) jne, või muid kõrgelt hinnatud filme.
  Tegelikult vahetpole, kõik head filmisoovitused ja filmiteemal postid oleksid minu poolt väga oodatud 🙂

  1. Jaa, see koht oli ka kurb. See mees oli alguses ju siuke mühakas, aga tegelikult oli hea 🙂
   Ma ise muidu vaatan täiesti tüüpilisi Holliwoodikaid hästi palju, nii kõrgelt hinnatud kui ka suvakaid trillereid. Ja vahel sekka mõni selline, nagu see Lõuna-Korea oma oli. Aga mis žanri filme vaatad muidu? Ma võin miljonit filmi soovitada, aga armastusfilme ma väga soovitada ei oska 😀

   1. No armastusfilme ma ei vaata ka. Kuigi mulle meeldib filme vaadata, siis reaalselt vaatan neid üsna vähe. Valik on nii suur ja siis jäängi hätta.
    Zanritest trillerid meeldivad, siis selline õudukas/triller nagu see, eriti meeldivad veel psühholoogilised õudukad, kus vere ja tapatöö asemel on pinge õhus..
    Tegin su vanemate postituste seas otsingut ja film Room (2015) tuleb kindlasti vaatamisse täna/homme.
    Varasemalt on üsna sügava mulje mulle jätnud The Boy in the Striped Pyjamas, Equals (2015) jne.
    Niiet midagi sellist tüüpi. Aga klassikalised hollywoodi filmid on ka ok. S

    Ma ise soovitaks sulle, või ka teistele, kui sa just juba näinud pole, siis “Black Mirror” seriaali. Seal on iga osa siiski täiesti eraldiseisev filmike, sellise ootamatu huvitava puändiga.

    1. Tegin just postituse lihtsatest ja põnevatest trilleritest, vaata, äkki leiad sealt midagi. Need küll sellised suht tüüpilised filmid (va üks, mille kohta ma seal ka kirjutan, et pole kõige tüüpilisem). Need ei ole mul mingid lemmikfilmid, vaid just sellised mõnusad meelelahutuslikud filmid, kus aju ei pea täisvõimsusel töötama.
     “Room” on VÄGA head film, no ikka VÄGA!!! Kui ära vaatad, kirjuta, kuidas meeldis.

    2. ma soovitan omaltpoolt näiteks primal fear, the usual suspects, nightcrawler, nocturnal animals, se7en
     ja üks draamasoovitus ka: gran torino

 3. Vaatan ka “TWD”, algusest peale olen vaadanud, alguses olin väga vaimustunud, nüüd enam mitte nii väga, aga vaatamist järgi jätta ka ei suuda.. 🙂 näitlejad on ägedad, aga kuidagi igavaks läheb, kogu aeg on sama teema: leiavad endale “kodu”, siis tuleb mingisugune halb tegelane neile kätte maksma, võitlus, lahkumine uut kodu otsima…
  Vaadates aga “Rong Busani” meenus ja tekkis võrdlusmoment Hollywoodi filmiga “Z maailmasõda” ja küsimus, kas korealased on sealt šnitti võtnud.. Zombid olid samasugused kiired. Mis mind “Rong Busani” puhul häiris, oli see, et kõik muutusid hammustuse tagajärjel ülikiiresti zombideks, aga filmi lõpus millegipärast see enam nii ei olnud…
  Meelelahutusena ok film!

  1. Mulle tuli ka see “Z maailmasõda” meelde vaadates Busani. Aga ma sain Busani filmist nii aru, et kui oli väga suur hammustus, siis muutus kiiremini zombiks, kui väike, siis läks rohkem aega 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *