Ma, kes ma olen täielik filmifriik, vaatasin eile Lõuna-Korea trillerit “Train to Busan” (2016). Telia videolevis on see praegu tasuta filmide riiulis. Filmi sisu lühidalt: isa ja tütar sõidavad rongiga Busani, kui järsku puhkeb Lõuna-Koreas viirus, mis muudab inimese minutitega zombideks. Nakatumine on nagu ikka – zombihammustuse kaudu. Need isa ja tütar üritavad siis seal rongis kuidagi ellu jääda. Film on kõrgelt hinnatud ja ei petnudki ootusi. Läbi filmi kestev põnevus, väga hästi tehtud zombid ja… emotsionaalsus. Lõpus ma nutsin.

Aga tegelikult tahtsin kirjutada hoopis lõbusamal teemal. Ma vaatan väga palju filme, ulmekaid eriti mitte, aga mingil määral ikka. Ning isegi ulmekate puhul ja laste multikate puhul ma räägin keset filmi omaette iseendaga: “Ei, noh, see ei ole võimalik!” või “Ebareaalne!”. Et vaatan zombifilmi ja karjun kellegi lollaka tühise tegevuse peale “Ebareaalne!”, aga zombid ise on ju küll väga reaalsed eks ning laste multikad on ka hästi võimalikud kõik. Viimati vaatasin, kuidas härjad breiktantsu tegid ja siilid kastiautot juhtisid, aga “Ebareaalne!” karjusin ma selle peale, kui härg ebaloomulikult pika hüppe tegi.

Ühesõnaga… Zombid. Kes vaatab “The Walking deadi”? Ma vaatan, nii paljukest, kui nad suudavad osi toota. Kohati tundub lausa fännide narrimine, sest hooaeg on nii lühike. Aga olen siiski kõiki hooaegu näinud. Ma ei tea ise ka miks, sest kohati ei toimu seal mitte midagi. Võrdlesin siis “The Walking deadi” zombisid eilses filmis nähtud zombidega. Lahendus on nagu öö ja päev. “The Walking deadi” zombid on aeglased – lääpavad mõlemat jalga ja nagu kõnniks aegluubis. Tolle Lõuna-Korea filmi zombid olid kiired, vihased ning neid oli massiliselt. Nii nagu Serengeti rände ajal härgi* (piisoneid või kes iganes nad on).

200

Ometi peksid Lõuna-Korea peategelased end püssideta ja nugedeta neist üliaktiivsetest ja kiiretest zombidest läbi ning suutsid eest ära joosta. Samal ajal kui “The Walking deadis” saavad tegelased surma ka zombi käes, kellel pole isegi jalgu ning kes roomab käte abil teokiirusel kuskil lagedal platsil. Ja no parim on see, kuidas “The Walking deadi” zombid ukerdavad oma jalgadel (minu meelest neil ei käi isegi põlved krõnksu ja nad peavad pulksirgete jalgadega taaruma) ning peategelased ei suuda eest ära joosta.

No ei ole võimalik. Ebareaalne!

*Edit: gnuud on need hoopis.