Laps kutsub mind vahel enda arvuti juurde, et tule vaatame kooks mingit filmi. Vahel ma vaatan ka temaga. No näiteks mõnda paremat multikat, mis jäi kinos temaga vaatamata, või mõnda Hollywoodi fantaasiafilmi, mida ta ei julge kinos vaadata, aga kodust on turvalisem, saab kinni panna, kui liiga õudne. Ja koguperefantaasiafilmid ON tihti õudsed.

Mina siis kobin lapse kõrvale voodisse vaatama ja umbes pooltel juhtudel mul vajub silm kinni. Mitte igavusest. Mul lihtsalt vajub silm kinni, kui mul on mõnus olla. Laps vaatab minu külje kõrval multikat ja on õnnelik, voodi on mõnus, kus me pikutame, haaran lapse kaissu ja unelen. Multika hääled mind absoluutselt ei sega ega ka see, et laps vahel midagi juurde seletab. Hea on.

Hiljuti just oli jälle selline olukord ja siis jäin mõtlema, et ma nii tihti magan mingi lambikohtades. Ma võiks vist avalikul pargipingil ka magama jääda, juhul kui mul külm ei ole. No sõbrannaga käime tihti kuskil spaas. Õhtu lõppeb alati nii, et mina keeran juba kell 10 õhtul voodisse ja tema vaatab telekat. Enne juba loeb telekavast, mis kell mingi asi hakkab ja mina juba mõtlen selle juures, et ohh, väga hea, siis ma saan rahulikult silma looja lasta.

Ema või isa juures käies ma tõmban ka tihti diivanile kerra keset päeva ja jään magama. Karli vanematele oleme külla läinud nii, et lapsed mängivad, inimesed toimetavad ja mina… jään lihtsalt suurde tuppa diivanile magama 😀 Vabal päeval kodus olles magan ma iga kord lõunamagamist. Panen teleka õrnalt käima, hea kui tuleb mingi reisi- või kokasaade, aga ma ei vaata seda, vaid keeran selja ja jään magama. Friskin tuleb ka ALATI mulle külje alla ja laseb kaissu võtta.

Mõni aeg tagasi olin Eveliisil külas ja seal oli suurem seltskond, osad täitsa võõrad mulle. Kell oli juba veits öö ja mul hakkas uni tulema, aga samas ei tahtnud ka esimene peorikkuja olla ning ütlesin, et ma võin täiesti vabalt siin diivaninurgas magada, et ärge üldse pange tähele ja äratage mind üles, kui otsustate, et nüüd võiks takso tellida. Ma siiski ei hakanud seal kerra tõmbama, sest taipasin, et see äkki oleks TEISTE jaoks natuke imelik. Mulle oleks see aga nii mõnus olnud. Väike inimsumin ümberringi ja mina vaikselt tukun.

Kuidas teil unega lood on? Kas magate ainult öösel?

Foto: pexels.com