Karri ja kampsunid

Karri ja kampsunid

Paar päeva tagasi oli plaanis teha läätsekarrit. Niisiis, mõeldud- tehtud.  Söön oma tehtud produkti ja imestan salamisi, et imelik, see ei tulnud üldse selline ja sellise maitsega, nagu ma plaanisin. Mitte, et halb oleks olnud, ei. Lihtsalt polnud selline, nagu ma vaimusilmas ette kujutasin. No kehitasin õlgu ja elasin oma elu edasi. Kaks päeva hiljem otsisin kuivainete kapist makarone ja näppu jäi kott punaste läätsedega. Sel hetkel sain aru, miks mu läätsekarri ei maitsenud nii, nagu oleks pidanud. SEST MA TEGIN SELLE KONSERVEERITUD KIKERHERNESTEST! Nagu tavaliselt.

giphy

Suured kudumid on juba vist mitu aastat moes olnud ja lisaks moele on need meie kliimas ka praktilised. Mida ma aga vihkan, on kudumid. Nad on…

 • Karedad.
 • Täis elektrit.
 • Ajavad ebemeid.
 • Teevad paksemaks (sobivad ainult väga peenikestele ja pikkadele inimestele ning „väga peenikesest“ olen ma veits mööda purjetanud ja väga pikemaks ma ka enam eriti ei kasva).
 • Annavad sooja küll, aga siseruumides on nendega jälle liiga palav. Tõmbad üle pea ja siis jälle see elekter… Üle pea saad selle tõmmata vaid siis, kui oled peale rinnaka sinna ikkagi veel midagi alla pannud. Igavene dilemma – kas panna kudumi alla ka mingi särk, sest ÄKKI hakkab palav.
 • Absoluutselt ülehinnatud (ma ei hakka iialgi mingi suvaka kamspuni eest 75 EUR ja üle selle maksma!). Odavamad on aga tavaliselt koledad. Või lähevad kandes kohe koledaks. Tavaliselt! Ka kallimad võivad koledaks minna ju. Krt, pea kõik riided lähevad tänapäeval kohe koledaks.

Mis aga vahepeal juhtus – ma ostsin kudumi ning see kudum tundub miskipärast täitsa mõnus. Isegi laps ütles, et emme, mulle meeldib su kampsun, ainult, et see värv on natuke kole :D. Värv on aga põhjus, miks see mulle üldse silma jäi.

IMG_7554

Tahaks küsida, et kas kudumeid kannate või kas teete ka läätsekarrit kikerhernestest, aga see oleks nagu sunniviisiline kommentaaride välja meelitamine, natuke odav? Seega, kes tahab midagi kirjutada, kirjutagu, kes ei, ärge kirjutage 😀 (Mitte, et muidu nii ei oleks :D).

 

 

32 thoughts on “Karri ja kampsunid

 1. Okei, okei, sain aru, tahad kommentaare, ma siis kommenteerin. No ikka ulmeimelik on sind ja kampsunit koos näha. Aga äge! Nagu veel rohkem minu inimene noh. Sest minu armastust kampsunite vastu teavad kõik. Mis sellest, et ei ole ma ei peenike ega pikk. Kampsunid ruulivad! Ja läätsekarri, isegi kui kikerhernestest, on üks mu lemmiktoite kodus.

   1. Napakad. 😀 Kle see kudumid sobivad ainult pikkadele ja peenikestele jutt lõpeta küll ära. Kudumid on meie kliimas lihtsalt praktiline riietusese. Ja mina kui väga lühike leian, et ega mind väga ei huvita, kas need mulle sobivad või ei, oluline on, et mul soe oleks. Ja soovitan osta naturaalsest materjalist kudumeid, siis ei ole elektrit täis niiväga. A need muidugi maksavad rohkem kui Zara jõleduded (Zara on suvaline näide). Ja kikerhernekarri on üks mu lemmikuid toite, tegin seda just eile. 😀

    1. No oversizes ma ei kujutaks sind küll ette 😀 Tavaline kardigan, jaa 🙂 Woolish teeb ju nüüd korralikke kardigane villast, peaks ikka ühe ära ostma, koguaeg mõtlen, et jumala nunnud need 🙂

 2. Kudumit kannaks küll aga praegu millegipärast on enamus müügilolevatest lühikesed ja laiad nagu kellukesed. Mooduvärk vist 🙂

 3. Kudumeid kannan harva kuna tööl on siseruumides niigi soe ja niimoodi võib inimene kuumarabanduse saada. Paar kerget dzemprit on kapis ja vahel saab neid kantud ka. Kapis on olemas paar mõnusat sooja ja paksu kampsunit aga ei ole selliseid külmasid, et neid kanda põhjust oleks. Tuleb vist kodus kõik aknad avada, et kampsis mõnuleda 😀
  Kikerherneid, läätsi aga muid kaunvilju meie maja kappides ei leidu, pole publikut.

 4. Antistaatik! See võtab elektri ära. Ja mul on käekotis varusärk kaasas kui peaks sattuma kuuma keskkonda.
  Minu jaoks suurkampsunite ainus miinus on see, et neid ei litsu naljalt mantlile alla. Kontoris regullin temperatuuri ise, seega saan olla kubujuss.
  Meie kliimas muidugi tasub kampsuniga sõbraks saada.

  1. No mul ei võta see antistaatik ära. Lasen kodus ja tööle jõudes on mõju juba kadunud :S

   Jepp, mantli alla ei litsu tõesti kõike.

   1. See on ainus kampsunite miinus. Täna just åritasin möelda, kuidas üüratu kudum mantli alla mahutada. Ei mahutanudki. Panin jope. Ebamugav oli. Autoga söites voiks ju ka vaid kudumiga liikuda, aga inimesed vaataks imelikult. Vist. Samas mu puhul niikuinii vaatavad imelikult.

 5. Suured kudumid on mu täielikud lemmikud, eriti ühevärvilised. Nii hea on sinna sisse peitu pugeda. Ma ostan teadlikult just sellised, mis on pikemad ja natukene suured ka. Mind nad nii ei häiri.
  Ebemeid ja udemeid ajavad nad aga küll, kuid see rollikhari on mul nagunii nii kontoris, kui kodus koguaeg olemas 🙂
  Viimase väga ilusa, pika, sooja ja mitte väga ebemeid ajava kampsiku sain Zarast.

 6. Mul oli ka hiljuti “kampsuni luckyday”. Soorisin ühest maa kaltsukast imelise, Norra brändi Barfota, kudumi, sildid küljes ja õige hind 149.- EURi!!!!!! Mina ostsin selle 5.-EURiga🙄 Nats sain alet 😊

 7. Mul on mitu pikka kootud ja eest lahtist kardigani, mis on mu lemmikesemed ja kannan neid kõigega. Sügisel/kevadel (ja olgem ausad, siinses kliimas ka suvel) nagu mantli eest. Kodus saab nigu teki sisse nendesse diivanil end keerata. Lihtne ära võtta, kui palev hakkab ja kui külmem on, siisntaas peale panna; saab isegi teise kampsuni veel alla panna 😀 Ühesõnaga väärt leiutis!😀 (Ja maksis kah ainult kümme kohalikku, ma ostsin kohe mitu tükki, et kui üks pesus on või nii…)

  Ja ma tegin pudelkõrvitsa (? butternut squash kohalikus keeles) karrit üks päev, täitsa mõnus tuli mu esimese karri kohta!

  1. Vot eest lahti pikad kardiganid mulle meeldivad, aga kõik on jube lirud poes. Peaks kaltsukatuurile minema, pole ammu käinud 😛

 8. Ma armastan kampsuneid talvel. Poes on mul alati nendele raske vastu panna ja tahaks proovida ja osta. Kuid ma ei ole ülipikk, kôigest 170 cm ja ei ole ka mingi väga kondine peenike, aga ei ütleks, et kampsunid ei sobi mulle, sobivad küll. Ja suht tihti leian ikka sobiva kui proovin. Mulle meeldib su kampsuni värv küll 😀

   1. Mul tegelt on üks oversize ka, selline suht naljakas näeb välja aga suht vinks vonk seljas. Selline kandiline ja roheline ja kõrge kraega 😂

    1. Mulle tegelt meeldivad oversize asjad hulga rohkem, kui see ÜLENI tibilik slim. Aga sedasi, et midagi on slim ja midagi lotendab, nii mulle meeldib 🙂

 9. Ilma kudumiteta ei oleks minul üldse võimalik meie kohutavas kliimas elada. Eelistatavalt isekootud, maavillased ja nii ihu ligi kui võimalik. Suvel võtan kampsuni pluusi pealt ära siis, kui õues on 22 või rohkem kraadi, talvel võib selline olukord tekkida mõnes üksikus erakordselt soojas kodus, aga tegelikult on minu jaoks loomulik talvel kanda üht kitsast maavillast kampsunit kohe vastu ihu ja teist, laiemat selle peal. Ei tunne, et kare oleks, olen niimoodi lapsest saadik harjunud – kaheksakümnendatel koolis käies ei tohtinud sinise vormipluusi peal kampsunit kanda, aga koolimajas oli kohutavalt külm. Ema kudus mulle kohe mitu kitsast džemprit, mida sai pluusi alla peita. Juba siis oli olulisem soojus kui mingi kratsimine. Mantelkampsunitest ja mitte-villastest kudumitest aru ei saa, aga kellele meeldib, kandku rõõmuga.

 10. Mul on vist kampsuneid rohkem kui T-särke – nimelt kolm kummutisahtlit täis ja sorteeritud paksuse/suuruse järgi. On täitsa õhukesi hiliskevadeks ja varasügiseks, keskmisi – nii kitsamaid kui lohvakaid, põhimõtteliselt ainult varrukaid, suuri kardigane ja -25 kraadi kraami. Nii mõnus. Muidugi ajaga lähevad paljud topiliseks, aga siis ongi tore need mõned välja vahetada.

  Kikerherned on minu jaoks suht võõras maa ja oleti olen viimase kuu juuksul kolm korda neist süüa tegema sattunud – kõigepealt kana-paniiri-kikerherne karrina, siis chana masalas, mis välja ei tulnud ja sel nädalal maroko ahjupajas veiselihaga, kus need ja baklažaan kõige paremaks osutusid. Täitsa gurmee juba ja mulle isegi ei meeldi süüa teha.

 11. Mul on päris palju kudumeid – s.h üks kardigan, mis on vanem kui mina, üks villane pitskoes kleit ja karupüksid 😀 Kõik on naturaalsest materjalist ja elektrit täis ei lähe. Toppidega ka eriti muret pole aga kui, siis aitab spets topieemaldusmasin.

  Kikerherneid söön niisama, paljalt 🙂

 12. Tegin just bataadikarrit (ai nou täiesti väljamõeldud retsept). Kudumeid skoorin enamasti Humanast ja sel teel olen saanud vähemalt 3 kašmiirkampsunit. Ülimõnusad, kanna või palja ihu peal. Kokku on mul kašmiir/villa/siidikampsuneid 13 kui viimati lugesin. Ahjaa, topieemaldaja ostsin ka – täiesti tarvilik riistapuu kuna nt üks alpakavillane lemmik-kampsun läheb väga lihtsalt topiliseks.

 13. Mul polnud ka aastaid ühtki kampsunit. Eelmisel hooajal ostsin Promodist kaks kampsunit, koostis 100% puuvill (see tagab, et ei lähe topiliseks). Hind oli vist midagi 35-40 euri kampsuni eest. Täitsa soovitan sinna poodi vaadata.
  Kust sinu kampsun pärineb?
  Kuigi ma kardan, et see palmik seal keset kõhtu ei teeks mu figuurile just komplimenti (pikk ja paks nagu ma olen :D).

  1. See palmik on mega kõhupeki varjaja 😀
   Mul pärineb see Mangost, ise ka imestan, sest ma tavaliselt ei leia sealt midagi, mis mu kehakujuga sobiks ja materjalid on ka vastikud. Promodist mul mõned asjad isegi on, aga seal jube kirju kõik 🙂 Nüüd, kui avastan enda jaoks kampsunid, peaks vb uuesti vaatama minema 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *