Mul on kääbushamster jälle puurist plehku pannud. Nagu 25ndat korda. Krdi hamster, ausalt! Miks jumal mind sellise hamstriga küll karistanud on? Ma ei tea, kes seda puuri ust lahti jätab koguaeg. Samas kaks varianti on – ega mul rohkem inimesi kodus pole. Mingi kuller see olla ei saa, sest see toob paki mulle alati kortermaja värava juurde, olen talle sinna ise vastu läinud.

Ma saan täiesti aru, kui öeldakse, et koer on inimese parim sõber, mitte näiteks kääbushamster. Kääbushamster on põhimõtteliselt 3 cm pikk (õigemini lühike) ja kui ta ära jookseb, siis pole teda võimalik korteri pealt kätte ka saada. Kassid ka ei saa kätte.

Teine hamster on näiteks täiesti okei hamster. Eile pani see üks minema, kui ma lapsele piimaga krõbinaid kaussi panin ja selle tegevuse juures kogemata magama jäin. Aga see teine – tema ei taha kuhugi minna, tema istub üksi oma puuri nurgas ja ootab esimest koju. Õnneks minu kääbik varjupaika ei ole sattunud. Keegi ei leiaks teda ka üles, kui ta ka kuidagi õue saaks. Ma jumala hädas, sest keegi nagu ei aita teda leida ka. Ei teagi, mis teha, äkki tuleb ise tagasi puuri, kui kõht tühjaks läheb.

Kõik minu hamstri tõugu kääbikud on samas ka sama mustriga (ma ise enda omadel ka reaalselt ei tee vahet!) ja minu kääbikut ei tunneks keegi suvaline tänaval ära, isegi kui ta lipsaks õue ja keegi teda märkaks. Mul ei oleks ka võimalik talle kaela külge oma telefoninumbrit jätta, sest tal pole ka kaela. Ja isegi kui oleks, siis see number oleks nii väike, et seda lugeda niikuinii keegi ei saaks.

Kopp on täiega ees. Lapsel polegi nii väga midagi, sest tal on kassid ka ja see teine nurgas kükitav hamster ja robotsiil, mis me just ostsime (päriselt ka ostsime, jumala nummi!), aga krt, minul on endast kahju – ma ju tean, et ma ei ole ideaalne loomapidaja.

PS: Postitus on tegelikult väljamõeldis (va see, et ma meie kääbikutel vahet ei tee ja et me tõesti ostsime robotsiili) ja mõeldud naljana. Loodan, et huumorisoont ikka inimestel veel on 🙂