Kinnisvara

Kinnisvara

Mul viimasel ajal mingi hull sisustuspisik sisse tulnud. Tegudeni see jõudnud ei ole, sest mul pole kodus midagi sisustada, kõik on olemas. Aga tahaks korterit osta selleks 😀 Valgete seinte ja puupõrandaga korterit. Mõni võtab valge paberi ja joonistab, teine ostab valgete seintega korteri ja hakkab sisekujundama? 😀

Tegelikult on mul peast läbi käinud küll mõte, et võiks oma vana korteri maha müüa ja sealt saadud nutsakas uue renoveeritud korteri sissemaksuks panna. Soetaks selle kuhugi kesklinna, Kalamaja või Põhja-Tallinna (mitte Stroomi ega Kopli tagumine ots siiski) kanti. Vana korda tehtud maja, 2-3 toaline, kerge kiiksu või karakteriga korter, valged seinad, laudpõrand, hoov… Sisustaks selle ära ja annaks üürile, las tiksub pensioniks või milleks iganes. Kui sul on valida, kas sul on 60aastaselt üle üks selline nunnu korter või mitte, siis ma valin esimese variandi. Aga no hinnad on jaburalt kõrged. Samas just siis oleks mõistlik enda vana kinnisvara maha müüa, kui hinnad laes on. See mõte peab veel settima.

TALIs oli nii vahvaid sisustusasju müügil, jalutasin sealt täna läbi, mõtlesin, endale mingid uued kõrvarõngad osta.

Ongi osalt mingid suvalised metallkorvid, aga mul pole olnud selliseid asju vaja praegusesse koju. Eks ma selle ca viie aasta jooksul olen üht-teist vahel kevade tulekuga soetanud, aga vaja midagi ei ole. A ma tahaks ka sellest maailmast natuke osa saada. Nii ägedaid asju tehakse, tahaks ka valida ja nuputada, kuhu mis. Mitte et surivoodil mõtlen, et krt oleks ikka võinud ühe kodu ikka ise ka ära kujundada. On lihtsalt nagu mingid asjad elus, mida tahaks ära teha, a la laps (olemas!), unistuste reisiseiklus (tehtud, aga no neid võib veel tulla) ja… näiteks kodu sisustamine. Samas mida ma seda kodu sisustan, kui mingid võõrad sinna elama tulevad. Ühesõnaga keeruline siseheitlus, aga võibolla läheb üle, elus muudki põnevat praegu.

Kõrvarõngad sain ka ja ühe maailma kõige totakama särgi. See oli nii loll särk, et tahtsin kohe kandma hakata. Ok, nüüd lähen nüüd surfan veidi kinnisvaraportaalides.

8 thoughts on “Kinnisvara

 1. Enda kodu võib ju alati ümber, st. uuesti sisustada-uute värvidega ja disainiga. Uued kardinad, vaibad, diivanipadjad, lambid, mingi uus sisustuselement ja kodu saab hoopis teise välimuse ja emotsiooni.
  Teiste jaoks pole mõtet sisustada vaid eelkõige ikka enda jaoks. Seal kus elad.
  Paljud inimesed, eriti just sellised “tahaks koguaeg sisustada kodu ja muuta midagi” muudavadki oma kodu ja ilmet iga paari – kolme nelja aasta tagant. Väga paljud naised teevad nii. Kuigi on kodus kõik olemas aga ikka vahetatakse kodus sisustus elemente ja ka mööblit aeg-ajalt välja. See on naiste teema. Mehed sellest aru ei saa, nemad elaksid kuni surmani sama mööbliga ja diivaniga 😀

  1. Meil on sisekujundaja kunagi asjad paika pannud. Loomulikult olen diivanipatju või puuviljakorvi vms vahepeal vahetanud, aga midagi suuremat ma siin küll muuta ei taha. Point pole selles, et ma tahaks SEDA kodu muuta, tahan lihtsalt nullist midagi teha.

 2. Me ostsime just sellise korteri uusarendusse (mis ei ole sisuliselt uusarendus, vaid täielikult rekonstrueeritud 60date kivimaja), valged seinad, katusekorter. Ja ausalt, mul on närvid suht krussis 😀 kui saaks tasapisi teha, et ostadki ühe asja, siis mõtled, mis sobiks ja ostad järgmise jne, siis oleks seda võib-olla meeldiv teha (eriti, kui sisustamisele oleks kohe 30 000 eurtsi kulutada), aga hetkel on see ikka närvesööv ja hirmus 😀 ma mõtlesin, et see esimese kodu ost on hullult chill ja tore, aga.. ei 😀

 3. Ostad uue korteri, elad selles 3a. kuni päris mustaks läheb, siis ostad uue puhta värkelt remonditud. Mis kuradi diivanipadjad ja mööbel need kestavad vaevalt kuu kui on maradõõrid kassid ja koerad omapead kodus. 🙂

  1. Mul kassid ei tee sellist hullu pahandust, et peaks pidevalt mööblit ja patju vahetama õnneks 🙂

 4. Tuulemaa, Lõime tn piirkond Põhja Tln-s on vahva, kuigi kesklinnast on piisavalt kaugel ja jalgsi sinna ei kõnni. Ja Kopli liinid on tegelikult potensiaaliga, kuigi seda ei tea, mis majasid nad sinna 5-10 aasta pärast planeerivad 😂. Ja sisustamisest: raha peab olema ja mitte vähe, sest kui koridori on vaja leida 70×30 cm nagi või televiisorilaud, mille sügavus samuti 30 cm või kui sa ei taha pisikest madalat või suurt kõrget valget diivanilauda (rõhk on sõnal valge 🤣), siis polegi nagu varianti. Sisustasin ja siis oli tunne, et võid sisustada igasuguste valgete mööbliesemetega, sest valge on in, valge on see õige disainelement ja seda seetõttu, et valge meeldib kõigile edukatele ja trenditeadlikele 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *