Kaalikas kanni ei kasvata
Jube ühepajatoidu isu tuli ükspäev. Sellise mõnusa porgandi ja kaalikaga, nagu vanaema teeb, aga ilma lihata siiski. Ma ei ole kunagi traditsioonilist ühepajatoitu teinud, googeldasin, aga leidsin mingeid imelikke retsepte ja otsustasin loogika kasuks.
Vaja läks:
- keskmine kaalikas
- väike tükk punast kapsast
- 4 kartulit
- 4 porgandit porgandit
- puljonikuubikuid maitse järgi
- 2 sibulat
- tüümiani (kuivatatud)
- õli
- soola ja pipart
Praadisin tükeldatud sibulad paksu poti põhjas õlis soola, pipraga ja tüümianiga klaasjaks. Lisasin tükeldatud (porgand a la 6ks ja teised sama suureks) köögiviljad peale ja siis keeduvesi ja puljong, vett nii palju et köögiviljad oleks kaetud. Keetsin kuni pehmed. Ja välja tuli tegelikult nagu supp. Serveesrisin ohtra maheda sinepiga, sest sinepit võin ma igale poole panna Teiseks päevaks enam suurt midagi alles ei jäänud
No Comments